Volkan Canalioğlu: “CHP Trabzon’da aday bulamadı”

Volkan Canalioğlu’ndan Haber61’e önemli açıklamalar.

Volkan Canalioğlu: “CHP Trabzon’da aday bulamadı”

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesinde aday belirleme noktasında hareketli günler yaşanıyor.

Dün Ankara’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti Genel başkanı Meral Akşener bir araya gelerek yerel seçimlerde yapılacak olan ittifakla ilgili görüşme gerçekleştirdiler. Yapılan görüşme sonucunda CHP’nin Trabzon’da İYİ Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayını desteklemesine karar verildi.

Yaşanan bu gelişme sonrasında CHP’nin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı yönünde adı geçen Trabzon eski Belediye Başkanı ve Eski CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu Haber61’e açıklamalarda bulunarak aday olmayı düşünmediğini daha önce açıkladığını dile getirdi ve “CHP aday bulamadı. Dolayısıyla İYİ Parti ile ittifak yaptı. İttifak’ın sonuçlarının nasıl yansıyacağını sahada göreceğiz” dedi.

CHP ADAY BULAMADI

Volkan Canalioğlu adaylık konusunda isminin geçmesi ile ilgili olarak “Belediye başkanlığına aday olmayı düşünmediğimi söylemiştim. Trabzonlu hemşerilerime teşekkür ediyorum. Onların teveccühleri kamuoyunda ismimi ön plana çıkardı. Ben hep şunu söyledim. Partimize yeni yüzler yeni arkadaşlar gelsin, çalışsın, ileriye doğru yatırımları olsun, tanınsın dedik. Ancak şuanda gelinen noktada CHP aday bulamadı. Dolayısıyla İYİ Parti ile ittifak yaptı. İttifak yapan İYİ parti ve CHP üst yöneticileri teşkilatları hesaplarını yapmışlardır ve ona göre ittifakta birleşmişlerdir. İttifak’ın sonuçlarının nasıl yansıyacağını sahada göreceğiz” ifadelerini kullandı.

Volkan Canalioğlu: “CHP Trabzon’da aday bulamadı”

İTTİFAK ORTAHİSAR’I KAPSAYACAK MI?

CHP ile İYİ Parti ittifakının Ortahisar’ı kapsayıp kapsamayacağı konusunda açıklamalarda bulunan Canalioğlu, “Onun detayları 1-2 gün içerisinde kamuoyuna yansır. Ortahisar’da da iki aday adayı arkadaşımız vardı CHP’nin. Onların isimleri lanse edildi. Onlardan bir tanesini kamuoyunda tartışırlar ve anket çalışması sonucu hangisinin halkta daha fazla karşılığı varsa onu aday gösterirler. Ama birleşmenin Ortahisar’ı kapsayıp kapsamadığını bilemiyoruz” şeklinde konuştu.

BANA VERİLEN SÖZLER TUTULMADI

CHP Genel Merkezi ile arasının kötü olduğu ve veto yediği iddialarını sorduğumuz Volkan Canalioğlu böyle bir durumun söz konusu olmadığını sözlerine ekleyerek, “Öyle bir şey olabilir mi? Bizim Genel başkanla zaman zaman görüşmemiz olmuştur. O bizim partimiz. Partimizi şuanda yönetenler Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibi. Ama CHP hep vardır var olacaktır. Kişiler değişir parti kalır. Biz partideyiz. Dolayısıyla partimizin üst kademesinde sıkıntı olacak bir durumumuz yok. Onlara bir yanlışımız yok. Geçmişte bana verilen sözlerin arkasında durmayan onlar. Buna rağmen ben devamlı mesafeyi korumuşumdur. İlişkileri sıcak tutmuşumdur. Ondan yana bir sıkıntı yok. Ama kamuoyunda Trabzon’a baktığınız zaman benim faydasızlar dediğim insanlar var ya onlar bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar. Onların neden bize karşı bir tavır içinde olduklarını bize söyleseydiler de bizde bilseydik. Onlar kamuoyunda böyle dolaştırıp duruyorlar. Tabi siyasette çok değişik hamleler var. Ben onları bilemiyorum ve onlardan anlamam. Ben Trabzon insanına hizmet ettim, Trabzon’a dokundum dokunmaya devam ediyorum. Trabzon benim kentim. Değerli insanların yaşadığı dostlarımın, arkadaşlarımın akrabalarımın olduğu bir şehir. Biz Trabzon’u terk etmedik diğerleri gibi. Milletvekili olup da Trabzon’da kalan kaç kişi var. Biz buranın çocuğuyuz. Ama neden öyle şeyler söylüyorlar bilemiyorum.” dedi.

TRABZON’UN ON YILI BOŞA GİTTİ

Trabzon’un eksiklerinin neler olduğu ve değişmesi gerekenler konusunda açıklamalarda bulunan Volkan Canalioğlu, “2004-2009 arasında Trabzon’da bir ivme yakalamıştık. Trabzon’umuzun sorunlarını öncelik dahilinde kısa, orta ve uzun vadeli projeler yaptık. Altyapısından tutun da çöp tesislerinin kurulmasına, sahildeki çöplerin vahşi depolama alanının kaldırılmasına kadar pek çok işler yaptık. Altyapıyı yeniden onarmak için büyük gayretler sarf ettik ve başardık. Yeşil alanlar, futbol sahaları, park bahçeler, yürüyüş alanları, Uzunsokak’ta bir devrim bakıldığı zaman. Pek çok iş hızla giderken iktidarla bir olması lazım dediler ve seçimi bir şekilde kaybettik. Ama gelişen süreç içerisinde Trabzon’da bizim yaptığımız projelere ilave tek bir şey yapılmadı. Bunun yanısıra Trabzon Kültürde, sanatta, sporda zayıf kaldı. İnsanların birliği beraberliğinin olması, belediyenin kapılarının halka açık olması noktasında çok zayıf kaldı. Sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun aldığı en büyük eleştiri kapıların kapatılması, insanlara dokunmaması noktasında oldu. Yerel yönetimdeki belediye başkanı elbette ki halkın içerisinde olacak. Halkın iyi gününü, acı gününü paylaşacak. Kenti gezecek, eksikleri görecek, ekibini ona göre değerlendirecek. Trabzon’un şuanda en büyük sıkıntıları arasında katı Atık depolama alanının dolması ve çöp probleminin gündeme gelmesi. İkinci sorun ise trafik. Maraş caddesinden tutun da Gazipaşa, Cumhuriyet caddesi her yerde böyle bir trafik akışı hiçbir yerde yoktur. Trafik sorunu önemli bir sorun, imar sorunu bir başka sorun. Şuanda büyükşehir olduk, pek çok köylerimiz mahalle oldu. Olduk ama çeşitli imar planları yapılmamış durumda. Dolayısıyla oradaki yapılaşmada insanlar sıkıntı çekiyorlar, ruhsat alamıyorlar, ne yapacaklarını bilemiyorlar. Kaçak yapılaşmaya girince köylerimizde çarpış yapılaşma gündeme geliyor. Bunların hepsi Trabzon’un ivedi çözüm bekleyen sorunları. Biz yıllardır şehirde yaşayan biri olarak için bunların çözümlerini biliyoruz. Benim projem içerisinde Hafif Raylı Sistem vardı. Meydan parkından başlayıp, Fatih Mahallesine gidip dönüş yapan trafiği rahatlatacak bir sistemdi. İkincisi pek çok Avrupa ülkesinde olan Havaray sistemi. Bu Of’tan Beşikdüzü’ne kadar, havadan giden raylı sistem. Bu hem sahil trafiğini rahatlatacaktı. Burada dolmuş esnafının ne olacağı gündeme geliyor. Dolmuş esnafı bunu yapacak. Altyapı oluşturacaksın ve bunu onlarla birlikte yapacaksın. Onların da ekmeklerine katkı sağlamış olacaksın. Bunlar yapılacak olan şeylerdi. Ne yazık ki 10 yılımız boşa geçti. İnşallah umuyorum bundan sonraki süreçte bu eksikler kısa sürede giderilir ve Trabzon hak ettiği noktaya gelir.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler