Adalet Bakanı YSK’nın kararını değerlendirdi

Adalet Bakanı Kenan İpek, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) sandıkların taşınması taleplerini oy çokluğuyla reddetmesine ilişkin, "Benim şahsi kanaatim, güvenlik riski konusunda görüş alınması gerekirdi. İnşallah almışlardır ve bu şekilde değerlendirip karar

Adalet Bakanı YSK’nın kararını değerlendirdi

Adalet Bakanı Kenan İpek, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) sandıkların taşınması taleplerini oy çokluğuyla reddetmesine ilişkin, "Benim şahsi kanaatim, güvenlik riski konusunda görüş alınması gerekirdi. İnşallah almışlardır ve bu şekilde değerlendirip karar vermişlerdir" dedi.

Adalet Bakanlığı HSYK Teftiş Kurulu Başkanı Selim Yıldız'ın eşi Canan Yıldız'ın (50) cenaze törenine katılmak üzere Samsun'a gelen Adalet Bakanı Kenan İpek, sırasıyla Samsun Adliye Sarayı, Bölge İdare Mahkeme Başkanlığı, Samsun Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Bakan İpek, daha sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından Atakum ilçesinde yaptırılan "Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz Parkı"nı gezdi. Parkı çok beğenen Bakan İpek, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'a teşekkür etti. Burada basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Bakan İpek, YSK'nın sandıkların birleştirilmesi kararıyla ilgili bir soruya, "Ankara'da dün bana o soru sorulduğunda Anayasa ve seçimlerin temel hükümleri ve seçmen kütükleri hakkındaki kanun gereği yetkinin Yüksek Seçim Kurulu'nda olduğunu ve mutlaka bir karar vereceğini söylemiştim. Bugün oy çokluğu ile bir karar aldığını ben de öğrenmiş bulunuyorum. Ancak gerekçesini ben bilemiyorum. Mutlaka gerekçesine bakmak lazım, görmek lazım. İçişleri Bakanlığından yani güvenlik güçlerinden riski konusunda YSK'nın dün veya bugün bir istişare yapıp yapmadığı veya görüş alıp almadığını bilmiyorum. Benim şahsi kanaatim mutlaka güvenlik riski konusunda görüş alınması gerekirdi diye düşünüyorum. İnşallah almışlardır ve bu şekilde değerlendirip karar vermişlerdir. Yine söylüyorum ben gerekçeyi bilmiyorum. Gerekçeye bakmak lazım. İnşallah güvenlik içerisinde 1 Kasım'da vatandaşın burnu kanamadan, özgürce sandığa gider oylarını kullanırlar diye temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler