64. Hükümetin ilk Bakanlar Kurulu başladı!

64. Hükümetin ilk Bakanlar Kurulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplandı. Bu toplantıda, Başbakan Yardımcılarının görev dağılımlarının belli olması bekleniyor. 64. hükümetin ilk Bakanlar Kurulu toplantısı, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında

64. Hükümetin ilk Bakanlar Kurulu başladı!

64. Hükümetin ilk Bakanlar Kurulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplandı. Bu toplantıda, Başbakan Yardımcılarının görev dağılımlarının belli olması bekleniyor.

64. hükümetin ilk Bakanlar Kurulu toplantısı, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Çankaya Köşkü'nde başladı. Yeni kabinede yer alan isimler, ilk kez Bakanlar Kurulu toplantısında biraraya gelmiş olacak. Öte yandan, 64. hükümetin kabinesinde 5 tane Başbakan Yardımcılığı bulunuyor. Bugünkü toplantıda, Başbakan Yardımcılarının görev dağılımlarının belli olması bekleniyor. Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan'ın görevini reformlardan sorumlu bakan olarak yürütmesi bekleniyor. Hükümet programında "kamu yönetimi reformunu etkili bir şekilde hayata geçirmeye ve koordinasyonu güçlendirmeye yönelik olarak bir Başbakan Yardımcısı koordinatörlüğünde "reform gücü" oluşturacağız" ifadesi yer alıyordu. Hükümetin, 1 Kasım seçimleri öncesi açıkladığı vaatler karşısında reform kapasitesi yüksek bir yol haritası izleyeceği biliniyor.

"RUSYA" BAKANLAR KURULU'NUN GÜNDEMİNDE

Bakanlar Kurulu'nun ele alacağı bir diğer konu da, Suriye sınırında düşürülen uçak olacak. Suriye sınırında sınır ihlali yapan SU-24 tipi Rus uçağı Türk jetleri tarafından düşürülmüştü. Bu kapsamda, Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkiler masaya yatırılacak. Rusya'dan Türkiye'den ithal edilen ürünler ile ilgili ambargo olmayacağı yönünde açıklama gelmişti.

YAŞ TOPLANTISINDA ALINAN KARARLAR DA MASADA

Toplantıda, Yüksek Askeri Şura Toplantısı'nda alınan kararların da değerlendirilmesi bekleniyor. YAŞ toplantısında alınan kararda, "Rusya Federasyonu ile diplomatik ve askeri diyalog kanallarının açık tutularak, iki ülke silahlı kuvvetleri arasında arzu edilmeyen yeni durumların yaşanmasına engel olacak tedbirlerin alınmasının uygun olacağı değerlendirilmiştir" ifadeleri yer alıyordu. Bu kapsamda, son gelişmelere bağlı olarak YAŞ toplantısında alınan kararlar da detaylı bir şekilde masada olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler