’’5 saatte koalisyonu kuracak güçtedir’’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, hükümeti kurma görevinin mutlaka Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na verilmesi gerektiğini söyledi. Aksi halde bunun bir sivil darbe olacağını söyleyen Ağbaba, görevi almaları durumunda ise

’’5 saatte koalisyonu kuracak güçtedir’’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, hükümeti kurma görevinin mutlaka Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na verilmesi gerektiğini söyledi. Aksi halde bunun bir sivil darbe olacağını söyleyen Ağbaba, görevi almaları durumunda ise 5 saatte bu işi çözebileceklerini ifade etti.

CHP Malatya il binasında İl Başkanı Enver Kiraz ve parti yönetimi ile birlikte gündemi değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 7 Haziran seçimlerinde ortaya çıkan sonuçta, milli iradenin bir uzlaşı hükümetinin kurulması mesajını verdiğini söyledi. Halkın bu mesajı iktidarda olan partiye değil, muhalefette olan partilere verdiğini belirten Ağbaba, CHP'nin ise bu konuda üzerine düşen görevi yerine getirdiğini söyledi.

Aradan geçen 2 aylık sürede beklediklerini ifade eden Ağbaba, "Maalesef AKP'nin Başbakan iradesi yok. Bütün irade şu anda Cumhurbaşkanında. Bütün söz ve yetki onda. Erdoğan maalesef AKP'nin baş genel başkanı gibi davranıyor. Cumhurbaşkanı ne yazık ki cumhur kısmını attı başkan olarak davranmaya çalışıyor. Ve geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama da bir anayasal suç. Fiili olarak başkanlığı ilan etmesi bir anayasal suçtur. Ben bunu PKK'nı Doğu'da sözde bazı illerde özerklik ilan etmesine benzetiyorum. O da anayasal suç, bu da anayasal suç" şeklinde konuştu.

Artan terör olaylarında yoksul çocuklarının öldüğünü vurgulayan Ağbaba, "Fakir çocukları ölüyor, zengin ve siyasetçilerin çocukları da askerliklerini bedelli olarak yapıyorlar" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimden sonra hükümet kurma grevini Başbakan Ahmet Davutoğlu'na verdiğini ve gelinen süreçte hükümetin kurulamadığını ifade eden Ağbaba, "Şimdi yapılması gereken ve Anayasa'nın emrettiği şey, Kemal Kılıçdaroğlu'na hükümet kurma görevi verilmeli" dedi.

Hükümetin kurulması için önlerinde 5 gün olduğunu hatırlatan Ağbaba, "Kemal Kılıçdaroğlu geçmiş tecrübesi ile devlet adamlığı ve geçmiş bürokratik deneyimi ile 5 gün değil 5 saatte bu koalisyonu kuracak güçtedir. Bu görevin mutlaka verilmesi gerekiyor" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı tarafından kendilerine hükümet kurma görevinin verilmemesi durumunda bunun bir silahsız darbe olacağını savunan Ağbaba, "Eğer görev oyalanır ikinci partinin liderine verilmezse bu bir Anayasal darbe olur ve bu bir suç olur. Bu suçtan da kimse kaçamaz. Bu görevin derhal Kemal Kılıçdaroğlu'na verilmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

CHP'nin hükümeti kurmasıyla sadece Türkiye'de değil, Ortadoğu coğrafyası ve dünya barışı için de umut olacağını ifade eden Ağbaba, "Hem Ortadoğu'daki akan kan için hem içimizdeki kanın durması için silahların susması için mutlaka bu görevin genel başkanımıza verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Eğer görev verilmese, tekrar söylüyorum, Kenan Evren'in yaptığı silahlı darbeye benzer bir sivil darbe gerçekleşmiş olur" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevin verilmesi durumunda ise azınlık hükümeti dahil olmak üzere her ihtimalin masada değerlendirileceğini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Koalisyon da olabilir, azınlık hükümeti de olabilir. Ya da Nisan'a kadar bir seçim hükümeti de kurulabilir. Tüm bunların görüşülmesi için öncelikli olarak görevin verilmesi gerekiyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler