32 saatlik çalışmaya 4 yıllık prim ödemesi

TBMM'nin en kısa süreli dönemi olarak tarihe geçen 25. dönemde sadece 32 saat Genel Kurul'da çalışan milletvekillerine iyi haber geldi.7 Haziran seçimlerinde milletvekili seçilerek Meclise gelen ve 25. dönemde yaklaşık 32 saat görev yapma imkanı bulunan m

32 saatlik çalışmaya 4 yıllık prim ödemesi

TBMM'nin en kısa süreli dönemi olarak tarihe geçen 25. dönemde sadece 32 saat Genel Kurul'da çalışan milletvekillerine iyi haber geldi.

7 Haziran seçimlerinde milletvekili seçilerek Meclise gelen ve 25. dönemde yaklaşık 32 saat görev yapma imkanı bulunan milletvekillerinden 1 Kasım seçimlerinde tekrar aday olmayan veya 1 Kasım seçimlerinde tekrar seçilemeyen milletvekilleri emeklilik hakkını elde edememiş olacaklardı. Meclis Başkanı İsmet Yılmaz'ın imzası ile milletvekillerine gönderilen yazıda, "Emeklilik hakkını elde edemeyen milletvekilleri, bu görevlerinin sona erdiği tarihten itibaren 30 gün içinde SGK'ya müracaat etmeleri halinde erkekte 25, kadında 20 hizmet yılının dolumuna kadar olan süre içinde 4 yıl boyunca Başbakanlık Müsteşarına endeksli primin; Sosyal Güvenlik Kurumuna tabi çalışması olmayanların tamamı, vergi mükellefi olarak iş yapanlar ile bir işverene tabi olarak çalışanların ödedikleri primler ile Başbakanlık Müsteşarına ödenen prim arasındaki farkı TBMM Bütçesinden karşılanacak" ifadelerine yer verildi.

Aday olmayan veya aday olup da seçilemeyen milletvekilleri için; tedavi yardımı aynen devam edecek, mevcut diplomatik pasaportlar hususi pasaporta dönüşeceğinden bu pasaportların Milletvekili Hizmetleri Başkanlığına teslim edilecek. Talep üzerine Emniyet Genel Müdürlüğüne bildirilerek "Milletvekilinin kullandığı araç" şerhi konulan araçlardaki şerh 1 Kasım tarihi itibariyle kaldırılacak. Yurt içi ve yurt dışı görevlendirilmelerden dolayı avans borcu bulunanların görev bitim tarihi itibariyle avanslarını 1 ay içinde kapatmaları yasal zorunluluk. Aksi halde Strateji Geliştirme Başkanlığınca kişi borcu olarak tahsil edilecek. TBMM Haberleşme Yönetmeliği gereğince TBMM bütçesinden ödenen haberleşme giderleri Kasım 2015 tarihi itibariyle limit aşımı olması halinde aşan miktar Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından kişi borcu olarak tahsil edilecek. Ayrıca, Yüksek Seçim Kurulunca ilan edilen kesin aday listesi yer alamayan milletvekilinin GSM operatöründen almış oldukları taksitli telefon cihaz bedelinin kalanı 15.20.2015 tarihinde ödenecek olan ödenek ve yolluklardan defaten kesilecek. Yasama faaliyetleri içinde kullanılmak üzere makamlarda bulunan bilgisayarlar 26. dönem milletvekillerinin kullanımı için Bilgi İşlem Başkanlığı tarafından bakıma alınacağından 1 Kasım 2015 tarihine kadar bilgisayarlarda bulunan önemli bilgi ve belgelerin yedeklenmesi istendi.

AYLIK KESİNTİ 320 LİRA

Milletvekillerine gönderilen yazıda; "Emekli aylığı almaktayken yeniden seçilen milletvekillerinden, almış oldukları ödenek ve yolluk geliri dışında, vergi mükellefi olarak iş yapanlar ile yapacakların 5510 sayılı kanunun 30. maddesi gereğince emekli aylıklarından sosyal güvenlik destek primi kesilmesi için (1 Kasım 2015 tarihi itibariyle yaklaşık aylık kesinti 320 lira) bağlı bulundukları İl Sosyal Güvenlik Kurumlarına müracaat etmeleri gerekmektedir" denilirken, emekli aylığı alırken seçilemeyen milletvekilleri için, "Milletvekilliği sona erenlerden vergi mükellefi olarak iş yapanların ya da yapacak olanların 5510 sayılı Kanunun 30. maddesi gereğince emekli aylıklarından sosyal güvenlik destek primi kesilmesi için 1 Kasım 2015 tarihi itibariyle yaklaşık aylık kesinti 320 lira) bağlı bulundukları İl Sosyal Güvenlik Kurumuna müracaat etmeleri gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler