3 partiden ortak açıklama!

"Bayram müjdesi verebiliriz"

3 partiden ortak açıklama!
AK Parti, CHP ve MHP’nin Anayasa Komisyonu temsilcileri Anayasa değişikliğine ilişkin olumlu haberi ’bayram müjdesi’ olarak verebileceklerini açıkladı.

Mini Anayasa değişikliği için çalışma yapan AK Parti, CHP ve MHP’nin Anayasa Komisyonu temsilcileri Anayasa değişikliğine ilişkin olumlu haberi ’bayram müjdesi’ olarak verebileceklerini açıkladılar. AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve MHP afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak'ın, mini anayasa çalışmaları çerçevesinde beşinci toplantı sonrası TBMM'de açıklama yaptı. Abdulhamit Gül şöyle konuştu: "Bugün Anayasa çalışmalarına yönelik olarak Genel Başkanlarımızın değerlendirmesi neticesinde 3 partinin temsilcisi olarak 5'inci inci toplantımızı bitirmiş bulunmaktayız. Bu çalışmanın amacı özellikle acil uzlaşılabilecek ve yargı merkezi olmak üzere bazı başlıkları değerlendirmek ve bir uzlaşı elde etmekti. Bugün yapmış olduğumuz toplantılar neticesinde tüm partiler önerilerini getirdi, müzakerelerimiz yaptık, notlarımızı aldık ve bu etabı tamamlamış olduk. Önümüzdeki hafta yetkili kurumlarımıza genel başkanlarımıza bu raporları sunarak oradan çıkacak kararlar üzerine sonraki hafta tekrar bir araya gelecek ve çok fazla gecikmeden belki bayram öncesi de bir bayram müjdesi olarak Türkiye'ye bunu ifade edebiliriz ama bu konular genel başkanlarımızın vereceği karar doğrultusunda şekillenecek. Ama biz uzlaşılabilecek noktalar olduğunu gördük. Türkiye için, ülkemiz için, milletimiz için  güzel uzlaşı maddeleriyle bir anayasa değişikliği paketi elde edeceğimizi, gerçekleştireceğimizi düşünüyoruz."

"İSKELETİ KURDUK, ETE KEMİĞE BÜRÜNECEK"

CHP'li Bülent Tezcan toplantılarda parlamentonun Türkiye'nin arzu ettiği biçimde anayasa  değişikliği yapılacağını gördüklerini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: " Yapmamız gereken çalışma tamamlandı. Asıl bölümünü tamamladık. Önümüzdeki hafta siyasi partiler kendi görüşmeleri çerçevelerinde bunun sonuçlarını değerlendirecekler ve bu çerçevede bir sonraki hafta tekrar bir araya gelip son şeklini vereceğiz. Umudumuz bayramdan önce bir bayram müjdesiyle çıkmak. Çok fazla ,işimiz kalmadı. Çalışma içinde sevindirici bir şey gördük. Uyumlu birlikte her şeyi açıkça müzakere eden, nerelerde buluşabileceğimizi, buluşamayacağımızı gördük. İyi bir çalışma oldu. Bu çalışmada özellikle yargı temelinde bir çalışmaydı  mini anayasa paketi. Ama diğer konuları ele aldık onun dışında. Bunları kısa vadede hızla kanunlaşabilecek olanlarını ayıracağız. Ertelenip sonra görüşülmesi gerekenler olacaktır onları da ayıracağız. Ama biz parlamentonun  uzlaşılan noktalarda Türkiye'nin arzu ettiği biçimde bir anayasa değişikliği yapılacağını gördük. İskeleti  kurduk,  ete kemiğe  de bürünecek bayramdan önce inşallah milletimize bir müjde vereceğiz."

"UMUDUMUZ DAHA DA GÜÇLENEREK DEVAM ETMEKTE"

MHP'li Mehmet Parsak, 5'inci toplantı sonunda önemli aşama kaydettiklerine dikkati çekerek şöyle dedi: "MHP olarak biz  yapıcı bir tutumla oturduğumuz masada 5'inc,i toplantı sonunda önemli aşama kaydettiğimizi düşünüyoruz. Bu kapsamda yargı merkezli olmak üzere ama yargının dışındaki konularla ilgili kendi  yaklaşımları itibariyle bir değişiklik ihtiyacı gördüğü önerilerini ve değerlendirmelerini paylaşmış oldu. Son derece umutlu oturduğumuz masada birinci etabın sonunda bu umudumuzun daha da güçlenerek devam etmekte olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. İnşallah bayram öncesinde de resmi bir anayasa değişikliğine dönüşmese bile takvim itibariyle, büyük ölçüde ona yaklaşacağını ve bu yönü itibariyle bir bayram müjdesiyle yenden Türk milletinin  karşısına geçeceğimizi düşünüyorum. "

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler