"200 DEAŞ mensubu öldürüldü"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Aralarında bazı sözde bölge yöneticilerinin de olduğu 200'e yakın DEAŞ mensubu, son 48 saat içinde etkisiz hale getirilmiştir" dedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, 8. Büyükelçiler Konferansı dolayısıyla Türkiye'de bulunan büyükelçile

"200 DEAŞ mensubu öldürüldü"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Aralarında bazı sözde bölge yöneticilerinin de olduğu 200'e yakın DEAŞ mensubu, son 48 saat içinde etkisiz hale getirilmiştir" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 8. Büyükelçiler Konferansı dolayısıyla Türkiye'de bulunan büyükelçilerle Çankaya Köşkü'nde öğle yemeğinde biraraya geldi. Davutoğlu, insanlık olarak terörün her türlüsüne karşı ortak bir tavır gösterilmesinin zaruret olduğunu belirterek, kimden gelirse gelsin, hangi gerekçeye dayanırsa dayansın terörün her türlüsünün insanlık suçu olduğunu ifade etti. Davutoğlu, terörle mücadele sürdürülürken terörün beslendiği kaynakların da kurutulması konusundaki kararlılığı vurguladı. Sultanahmet Meydanı'ndaki terör saldırısını bir kez daha telin ettiğini belirten Davutoğlu, terörün alçak, korkak ve kaypak yüzünü Sultanahmet'te bir kez daha ortaya koyduğunu, insan hayatını hedef aldığını ve arkasında kan ve gözyaşı bıraktığını söyledi. Ülke ve millet olarak kenetlenerek mücadele verilmesi ve terörün her türüne karşı durulması gerektiğine dikkat çeken Davutoğlu, "Ülkemize meydan okuyan terör örgütlerine karşı en kararlı tutumu sergilemeli ve gecikmemeliyiz. Türkiye'ye yönelen her tehdide hiçbir tereddüt göstermeden mukabelede bulunuruz" dedi. Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Dün basın toplantısında bir mukabele düşünüyor musunuz?" diye sorulan bir soruya "Uygun gördüğümüz zamanda, uygun gördüğümüz şekilde, Türkiye'ye uzanan elleri kırar, gerekli cevabı veririz" demiştim. Salı günü 10.20'de cereyan eden olayın hemen sonrasında birkaç saat sonra topladığımız güvenlik zirvesinde intikal eden bilgiler dolayısıyla bu adi terör olayının, saldırının DEAŞ tarafından yapıldığının tespit edilmesine müteakip silahlı kuvvetlerimize verdiğimiz talimatla o andan bugüne kadar yaklaşık 48 saat içinde DEAŞ mevzilerine Suriye ve Irak'ta 500'e yakın kara atış vasıtasıyla, top ve tank atışıyla taarruzda bulunulmuş ve DEAŞ mevzileri, sığınakları hem Başika'da Irak'ta hem de Suriye hattında sınır boyumuzda bütün imkanlarımızla vurulmuş, 200'e yakın DEAŞ mensubu, aralarında bazı sözde bölge yöneticilerinin de olduğu DEAŞ mensubu son 48 saat içinde etkisiz hale getirilmiştir."

"GEREKTİĞİNDE HAVA KUVVETLERİMİZ DE DEVREYE GİRECEK"

"Bundan sonra da Türkiye'ye yönelecek her el Türkiye'nin misafirlerine yönelecek her tehdit, misliyle mukabele ile cezalandırılacaktır" diyen Davutoğlu, "DEAŞ terör örgütü Türkiye sınırlarından tümüyle ayrılıncaya kadar kısa dönemde bölgemizde ve dünyada mübarek dinimiz İslam'ın adını lekeleyecek davranışları sürdürdükçe de bu etkisini kaybedinceye kadar da en kararlı mücadeleyi göstermeye devam edeceğiz. Kim ülkemize, milletimize, milletimizin misafirlerin dönük terör eylemine kalkışırsa her türlü tedbiri alır, mukabelede bulunuruz. Şu anda dahi bu mevzilere dönük kara atış taarruzuyla cezalandırma uygulamalarımız devam ediyor, gerektiğinde hava kuvvetlerimiz de devreye girecek" ifadelerini kullandı.

"TERÖRE KARŞI EN DOĞRU YÖNTEMLERLE MÜCADELE EDECEĞİZ"

Uluslararası toplumun da her türlü terör karşısında ortak bir irade sergilemesi gerektiğine dikkati çeken Davutoğlu, "Kimse terörün şu veya bu kısmını diğerinden ayırarak, bir kısmına müsamahakar diğer kısmına ise cezalandırıcı davranmamalıdır. İnsanlığın vicdanını kanatan bu alçakça saldırılar güveenlik endişesi oluşturulmamalı, tedirginlik kaygı ve korku değil, ortak akıl, ortak vicdan, ortak tutum egemen olmalıdır. Önleyici tedbirleri en üst seviyede alacağız. Teröre karşı en doğru yöntemlerle mücadele edeceğiz" şeklinde konuştu.

HDP'Lİ DANIŞMANIN SKANDAL TWEET'İ

Davutoğlu, Çınar'daki terör saldırısıyla ilgili HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın danışmanı Sıtkı Güngör tarafından atılan skandal tweet'e de değindi. Başbakan, "Onların cemre dedikleri bombalar, 5 aylık bebeklerin üzerine düşüyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset