Atatürk İlkokulu'nda "Yerli Malı Haftası" farkındalığı

Adapazarı Atatürk İlkokulu'nda Yerli Malı haftası etkinliği düzenlendi.

Atatürk İlkokulu'nda "Yerli Malı Haftası" farkındalığı

Adapazarı Atatürk İlkokulu”nda, “Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası” yedi coğrafi bölgede yetişen ürünleri ve kültürel değerleri ön plana çıkartan görsel bir etkinlikle kutlandı.

YERLİ ÜRETİM VE BİLİNÇLİ TÜKETİM

Yerli tüketimi bilinçli olarak artırmayı, tutumlu olma, yatırım yapma ve yerli malı kullanmanın önemini vurgulamanın amaçlandığı “Türk Malları Haftası” kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler, yerli malı ürünlerini kullanmanın önemini kavramanın yanında yanlarında getirdikleri çeşitli yiyecek ve içecekleri birbirleriyle paylaşmayı öğrenirken kültürel zenginlikleri de görme fırsatı buldular.

YEDİ BÖLGENİN ÜRÜNLERİ TANITILDI

Öğretmenlerinin öncülüğünde minik öğrencilerin hazırladığı, ülkenin yedi coğrafi bölgesinde yetişen ürünlerin tanıtıldığı stantlara veliler yoğun ilgi gösterdi. Tutumlu olmanın ve yerli malı kullanmanın önemini aşılama noktasında düzenlenen “Yerli Ürünleri Anlatan Kostüm Yarışması” da etkinliğe damgasını vurdu.

ATATÜRK İLKOLULU AİLESİNE TEŞEKKÜRLER

Atatürk İlkokulu Müdürü Tekin Ateş: “ Yerli malı kullanma alışkanlığının küçük yaşlarda aşılanması gerektiğini vurgulayarak bilinçli tüketici olmak, coğrafyasında yetiştirilen ürünleri tanımak ve tüketmek noktasında çok önemlidir, bu doğrultudaki büyük emek ve destekleri için öğretmen, öğrenci ve velilerime teşekkür ederim.” dedi.

KÜÇÜKLERİN YERLİ MALI DUYARLILIĞI

Adapazarı İlçe Millî Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş: “12-18 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen “Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası” nın salgın döneminin kurallarına uygun kutlandığını, yaşadığı coğrafyayı tanımak, anlamak, ülke ekonomisine katkıda bulunmak ve yerli ürün kullanmanın bilinçli tüketici olmak adına çok önemli olduğunu, belirtti. Bakırtaş, küçük yaşlarda yerleşen tüketim bilincin yarının ülke ekonomisini oluşturmada çok etkili olacağını vurgulayarak, yedi coğrafi bölgede yetişen ürünleri sergileme ve Yerli Ürünleri Anlatan Kostüm Yarışması’ yla fark yaratan duyarlılıkları için Okul Müdürü Tekin Ateş’ i, iş birliğinin gücünü en güzel şekilde resmeden öğretmen, öğrenci ve velileri tebrik etti, “ Ülkesini tanıyan bireyler ülkesine en güzel şekilde fayda sağlayacak olanlardır, küçük yaşlardan itibaren bu bilinci yerleştirmek de en asli görevimizdir.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Şehirler