Erzurum'da Palandöken Kayak Merkezi Tarihinin En Yoğun Sezonunu Geride Bıraktı

Palandöken Kayak Merkezi, kasım ayında başlayan ve 15 Nisan'da sona eren sezonunda, 2 milyonu aşkın lift geçişi ile tarihinin en yoğun sezonunu yaşadı.

Erzurum'da Palandöken Kayak Merkezi Tarihinin En Yoğun Sezonunu Geride Bıraktı

Palandöken Kayak Merkezi, Türkiye'nin kayak sezonunu en erken açıp en geç kapatan tesislerinden biri olarak, bu yıl 2 milyonu aşkın lift geçişi ile tarihinin en yoğun sezonunu tamamladı. Kasım ayında başlayıp 15 Nisan'da sona eren sezonda, yerli ve yabancı yüzbinlerce turisti ağırlayan merkez, lift kullanımında rekor bir sayıya ulaştı.

Sezon boyunca devam eden yüksek kar kalınlığı sayesinde, merkezde kuzey yamaçlarında hala 1 metreye yakın kar bulunuyor ve bu, profesyonel dağ kayakçıları için sezonun Haziran ayına kadar devam etmesini sağlıyor. Ayrıca, dağ kayağı, adrenalin dolu etkinlikler ve outdoor aktiviteler de sezon boyunca misafirlerin ilgisini çekti.

erzurumda-palandoken-kayak-merkezi-tarihinin-en-yogun-sezonunu-geride-birakti.webp

Erzurum Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Ejder 3200 AŞ'nin Genel Müdürü Selim Bağrıyanık, bu yıl gerçekleştirilen insan sapanı ve dev sapanı gibi etkinliklerle misafirlerin hem farklı pistlerde kayak yapma fırsatı bulduğunu hem de kar üzerinde birçok adrenalin içerikli faaliyetlerle eğlenceli vakit geçirdiğini belirtti.

palandoken-001.webp

Bağrıyanık, "Palandöken tarihinin en kalabalık, en fazla misafirin ağırlandığı, en fazla lift geçişlerinin sağlandığı bir kayak sezonunu geride bıraktık" diyerek, Ramazan ayı süresince iftardan sonra gece kayağının da büyük ilgi gördüğünü sözlerine ekledi.

palandoken.webp

Önümüzdeki sezonlar için de hazırlıklara başlandığını dile getiren Bağrıyanık, Erzurum'un Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) tarafından 2025 Turizm Başkenti seçilmesinin de bu hazırlıklara olumlu katkı sağlayacağını ifade etti. Yaz döneminde Palandöken'in mesire alanlarının açılacağı ve çeşitli organizasyonlara ev sahipliği yapılacağını da belirterek, gelecek sezonlar için de misafirlerine unutulmaz anlar yaşatmayı hedeflediklerini vurguladı.

palandoken-002.webp

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler