Tekirdağ Çorlu Tren Kazası Davasında Karar Çıktı: 9 Sanığa Hapis Cezası

Çorlu'daki tren kazası davasında 9 sanığa 8 yıl 4 ay ile 17 yıl 6 ay arası hapis cezaları verildi. 4 sanık tutuklandı, 4 sanık beraat etti. 25 kişi ölmüş, 340 kişi yaralanmıştı.

Tekirdağ Çorlu Tren Kazası Davasında Karar Çıktı: 9 Sanığa Hapis Cezası

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde yaşanan ve 25 kişinin ölümüne, 340 kişinin yaralanmasına neden olan tren kazasıyla ilgili yargı süreci sona erdi. Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 20. duruşmada, 13 sanıktan 9'u çeşitli hapis cezalarına çarptırıldı.

Duruşmada, dönemin Çerkezköy Yol Bakım ve Onarım Şefi Özkan Polat, Köprüler Şefi Çetin Yıldırım, Demir Yolu Bakım Müdürü Turgut Kurt gibi isimlerin de aralarında bulunduğu sanıklar, son sözleri sorulduktan sonra mahkeme tarafından karara bağlandı. Mahkeme, "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan Mümin Karasu'ya 17 yıl 6 ay, Turgut Kurt'a 16 yıl 3 ay, Nihat Aslan'a 15 yıl, Özkan Polat'a 13 yıl 9 ay hapis cezası verdi. Diğer sanıklar Tevfik Baran Önder, Levent Meriçli, Deniz Parlak ve Kubilay Başkaya ise 9 yıl 2'şer ay hapis cezasına çarptırıldı. Nizamettin Aras'a verilen ceza ise 8 yıl 4 ay oldu.

Levent Kaytan, Burhan Ortancıl, Çetin Yıldırım ve Celaleddin Çabuk ise beraat etti. Ayrıca, Aslan, Karasu, Kurt ve Polat'ın mahkeme kararıyla tutuklanmalarına hükmedildi.

8 Temmuz 2018 tarihinde meydana gelen kazada, Uzunköprü-İstanbul seferini yapan yolcu treninin vagonlarından bazıları Çorlu yakınlarında devrilmişti. Davanın iddianamesine göre, kazada "asli kusurlu" bulunan sanıklar arasında yukarıda ceza alan isimler yer almaktaydı. Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma ve alınan bilirkişi raporları doğrultusunda sanıklar hakkında dava açılmış, süreç 20. duruşmada karara bağlanmıştır.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler