Yeşilay Haftasında önemli mesaj: “Başarılı olmaları mümkün değildir”

Sağlık Müdürlüğü'nden Yeşilay haftası mesajı.

Yeşilay Haftasında önemli mesaj: “Başarılı olmaları mümkün değildir”

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğünden 1-7 Mart Yeşilay Haftası ile ilgili mesaj yayınladı.

İl Sağlık Müdürlüğü’nden yayınlanan mesajda şu ifadelere yer verildi;

“Ülkemizde her yıl 1-7 Mart arası “Yeşilay Haftası” olarak kutlanmaktadır. Yeşilay Haftasında alkollü içkilerin ve bağımlılık yapan maddelerin, topluma, aileye ve bireylere zararları anlatılmakta ve halkın bağımlılık konusunda farkındalık düzeyini artırmak hedeflenmektedir. 
Yeşilay’ın mücadele alanları; Sigara, Uyuşturucu,  Kumar, Alkol ve Teknoloji bağımlılığı olarak belirlenmiştir.

Sigara Bağımlılığı; bağımlılık yapıcı maddelerin başında gelen tütün kullanımı küresel düzeyde her yıl 7 milyondan fazla kişinin ölümüne yol açmaktadır. Sigara kullanımına bağlı ölümler önlenebilir ölümlerin başında gelmektedir. Sigara insan vücudunda akciğer kanseri, karaciğer kanseri, kalp- damar hastalıkları gibi birçok ciddi hastalığa sebep olabilmektedir. Bağımlılık yapıcı maddelerden biri olan sigara bilindiği gibi yalnız içeni değil aynı ortamda bulunanları da etkilemektedir.  4207 sayılı Kanun ile getirilen bazı kısıtlamalar sayesinde kapalı ortamların hava kalitesinde belirgin düzelme sağlanmıştır.

Alkol Bağımlılığı; kanda az miktarda bile olsa alkol, beyni uyuşturur, refleksleri ve dikkati azaltır, gözün odak hareketlerini yavaşlatır, görüş netliğinin kaybolmasına neden olur.

Teknoloji Bağımlılığı; internet ve teknoloji bağımlılığı diğer bağımlılıklarda olduğu gibi kişinin bağımlısı olduğu teknolojik ürüne ulaşamadığında yoksunluk yaşadığı bir durumdur.

Günümüzde madde bağımlılığı tüm dünyada ortak bir sorun haline gelmiştir. Bireylerin, özellikle de çocuk ve gençlerimizin, kötü alışkanlıklardan uzak durması sağlıklı ve mutlu bir toplum oluşturmak için oldukça önemlidir. Çünkü sağlıksız nesil ve toplumların, hiçbir alanda başarılı olmaları mümkün değildir. 

Yeşilay Haftasında amacımız Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü olarak öncelikle çocuk ve gençlerimizi tertemiz, sağlıklı bir geleceğe hazırlayarak, toplumun hayat kalitesini arttırmaktır. “Sağlıklı Bir Nesil, Sağlıklı Bir Gelecek” için sigara, alkol ve uyuşturucu madde bağımlılığından uzak duralım, gelecek nesillere sağlıklı bir dünya hazırlayalım!"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık