Yeni Koronavirüs tedbirleri - Açıklama geldi

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nden açıklama.

Yeni Koronavirüs tedbirleri - Açıklama geldi

Haber61 – Haber Servisi – Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada sağlık kuruluşlarındaki yoğunluğun en aza indirilmesi için bazı tedbirler alındığı bildirildi.

Yapılan açıklamada;

“Çin Halk Cumhuriyeti'nde ortaya çıkan ve çeşitli ülkelerden bildirimi yapılan yeni bir alt tipe bağlı Koronavirüs hastalı(COVID-19) tüm dünya için halk sağlığı tehdidi oluşturmakta ve Bakanlığımız tarafından yakından takip edilmektedir. Ülkemizde Dünya Sağlık Örgütü'nün önerileri de dikkate alınarak gerekli önlemler alınmaktadır. Hastalığın ülkemizde yayılımının önüne geçilmesi amacıyla Bilim Kurulu konuyla ilgili düzenli olarak toplanmakta ve değerlendirmeler yapmaktadır. Birçok alanda tedbirler alınmakla birlikte mücadelenin en önemli aktörleri sağlık kuruluşlarımız ve hizmet veren sağlık personelimizdir. Bu dönemde sağlık kuruluşlarındaki yoğunluğun en aza indirilmesi ve sağlık personelimiz üzerindeki yükün azaltılması, büyük önem arz etmektedir. Bu bağlamda aşağıdaki geçici tedbirlerin alınmasına ihtiyaç duyulmuştur:

1. Acil bir durumu olmadan hastaların öncelikle aile hekimliklerinden hizmet almasının teşvik edilmesi.

2. Acil olmayan elektif cerrahi işlemlerin mümkün olduğunca daha uygun bir tarihe planlanması.

3. Acil olmayan diş hekimliği uygulamalarının mümkün olduğunca ertelenmesi”
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık