Trabzonlu kadınlar kansere dikkat

2011’in, Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Dairesi Başkanlığınca “Kadın Kanserleri Yılı” olarak kabul edilmesi nedeniyle Ekim ayında tüm illerde “Meme Kanseri Bilinçlendirme” faaliyetleri yapılıyor. Bu amaçla Trabzon halkının dikkatini “Meme Kanserine” çekm

Trabzonlu kadınlar kansere dikkat

2011’in, Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Dairesi Başkanlığınca “Kadın Kanserleri Yılı” olarak kabul edilmesi nedeniyle Ekim ayında tüm illerde “Meme Kanseri Bilinçlendirme” faaliyetleri yapılıyor. Bu amaçla Trabzon halkının dikkatini “Meme Kanserine” çekmek için KETEM ve Yaşam Kadın Merkezi iş birliği ile halkında katılacağı yürüyüş yapılacak. Yürüyüş 12.10.2011 tarihinde (Çarşamba) saat 12.00 de Atapark’tan başlayıp Uzun Sokak’tan Meydan Parkına kadar süreceği öğrenildi.

Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi(KETEM) Sorumlu Hekimi Dr. Yılmaz Yavuz İskender, merkezin 2004 yılında Trabzon’da hizmete başladığını ve halen Fatih Devlet Hastanesi bünyesinde çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. İskender, “Kadınlarda en sık görülen kanserler içinde meme kanseri birinci sırayı almakla birlikte rahim, rahim ağzı, yumurtalık kanserine de sıkça rastlanmaktadır. Merkezimizde ücretsiz olarak meme ve rahim ağzı kanserini erken tespit etmeye yönelik tarama çalışmaları yürütülmektedir. Bu kapsamda 50–69 yaş arası kadınlarda her hangi bir şikayeti olsun, olmasın meme kanseri taraması için düzenli olarak her yıl meme muayenesi yapılmakta ve iki yıl ara ile mamografi çekimi yapılmaktadır. Erken teşhiste kadına düşen görev belirtilen zaman aralıklarında düzenli sağlık kontrollerinden geçmenin yanında 20 yaşından itibaren her ay kendi kendine meme muayenesini yapmasıdır” dedi.

Merkezde 30–65 yaş arası kadınlar için “SMEAR” (rahim ağzından sürüntü alınması işlemi)  testi yapıldığı ve ayrıca tütün ve tütün mamulleriyle mücadele amacıyla sigarayı polikliniği hizmetinin de verildiği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler