Şifa Olsun'da Merev estetikte merak edilenleri açıkladı

Şifa Olsun'un konuğu Op.Dr. Merev oldu. Merev, burun estetiği, somon DNA'sı, meme büyütme ve meme küçültme, karın gerdirme, kulak küçültme gibi bir çok işlemin detayını Haber61'e anlattı.

Şifa Olsun'da Merev estetikte merak edilenleri açıkladı

Haber61 Haber Servisi / Özel

Haber61 TV'de yayınlanan sağlık programı Şifa Olsun’un bu haftaki konuğu Trabzon İmperial Hastanesi doktorlarından Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Op. Dr. Hakan Fatih Merev oldu.

Somon DNA'sı nedir ve yararları nelerdir?
Meme küçültme ve meme büyütme ameliyatları nasıl yapılır?
Meme ameliyatında süt kesesi zarar görüyor mu?
Erkeklerde meme küçültme nasıl yapılıyor?
Karın gerdirme işlemi nasıl yapılıyor ve tekrarlamak gerekir mi?
Burun estetiği nasıl yapılıyor?
Kulak küçültme ameliyatı nasıl yapılıyor?

Merev, estetik konusunda bilinmesi gereken detayları açıkladı.  Merev’in açıklamaları şu şekilde;

YAZ SEZONUNDA ARTIŞ VAR 
Sezon zaten yaza hazırlık sezonu biz başlamasak da hastalar başlıyor. Çokta doğru yapıyorlar, yaza hazırlıkta meme büyütme meme küçültme gövde estetiği çünkü insanlar plajlara çıkacaklar, bunlar ön plana geliyor. Ayrıca karın bölgesi ile ilgili Liposakşın karın germe, mini karın germeler gündeme geldi. Yaz öncesi hazırlık anlamında estetik operasyonlar ağırlıklı bunlardan gidiyor. Birde tabi cildimizin hazırlığı var cildimizin güneş ışınlarından korunması var, toplumda sık sigara kullanımı var sigara etkilerini azaltmak için cilt bakımları yapıyoruz. Şuanda en sık yaptığımız cilt bakımlarından örnek vermek gerekirse; Somon DNA uygulaması gerçekleştiriyoruz, Somon DNA içerisinde bulunan nem tutucu özelliklerinden ve vitaminlerinden faydalanıyoruz. Bunun yaz öncesi ve kış öncesi yapılması en uygunu şimdi tam sezonu.

SOMON DNA’SININ YARARLARI NELER?

Somon DNA’nın içerisinde bulunan vitaminler ve su tutucu madde cildin kaybolmuş nemini yerine koyuyor, Cildi parlatıyor güneş ışınlarının yorucu etkilerini azaltıyor. Tabi ki tek seansta değil bunu biz 3 seansta uygulanmasını öneriyoruz yılda da iki defa yapılmasını öneriyoruz. Bir yaz dönemi öncesi güneşin vuracağı mevsim öncesi birde soğukların çok cildimizi yoracağı kış ayı öncesi yaklaşık 15-20 gün arayla toplam üç defa senede iki defa uygulanması en uygunu. En yüksek altı aylık uzun süreçli sonuçları ancak böyle alabiliyoruz oldukça etkili hastalardan çok güzel geri dönüşüm alıyoruz, en etkili cilt bakımlarından birisi şuanda. Mevsim geçişleri olduğu içinde sıkıntılı dönemlerdir 
Yoğun güneş gelmeye başladı şuanda. Trabzon’da tabi yine hava kapalı olsa da bazı günler çok güneşli geçiyor. Yaz dönemi hep böyle zaten güneşli geçtiği için ve cildin yorulmaması için PRP gibi yöntemlere destek olarak şuanda en revaçta olan Somon DNA’sıdır.

SOMON DNA’SININ YARARLARI NELER?

 MEME KÜÇÜLTME VE BÜYÜTME OPERASYONLARIN SÜRECİ NASIL BAŞLIYOR?

Meme küçültme isteği olan hastalarda yıllar içerisinde zaten büyük memelerden oldukça yorulmuş, boyunların da ağrı başlamış olabilir kimisinde fıtık başlamış olabiliyor. Bu hastalar plajda dolaşırken vs. estetik anlamda da sıkıntı çekiyorlar bu amaçla da küçültmek istiyorlar. Hem sağlık için hem görüntü için küçültmek istiyorlar, meme küçültme ameliyatı gerçekten rahatlatıyor hastaları oldukça fazla doku çıkartabiliyoruz hastaları rahatlatacak kadar ve meme büyüklüğü küçültülürken, genellikle sarkmış olan memeyi de toparlıyoruz. Sadece küçültme şeklinde değil meme başını yukarıya alıyoruz bunun teknikleri var tabi ki uygun olan hastaya uygun olan teknikleri seçerek hastalar oldukça rahatlıyor açıkçası. 

 MEME KÜÇÜLTME VE BÜYÜLTME OPERASYONLARIN SÜRECİ NASIL BAŞLIYOR?

MEME BÜYÜTME OPERASYONU NASIL YAPILIYOR?
Meme büyütme operasyonuna geldiğimizde ise simetrik en ideal hastalar asimetrik problemi olmayan memesinde küçüklük problemi olan hastalar bu hastalarda meme altından genellikle girdiğimiz keseden içeriye girerek meme protezini yerleştiriyoruz. Protezle zaten çok güzel bir şekilde meme dolgunluğu sağlanabiliyor.

MEME AMELİYATI SÜT BEZLERİNE ZARAR VERİYOR MU?

Küçültme operasyonları süt bezleri korunarak da yapılabilir korunmayarak da yapılabilir. Süt bezlerini korumamamızın tek sebebi şu olabilir hasta ileri derecede yaşlı olur, birlikte olan çeşitli hastalıkları olur kalp rahatsızlığı vs. ameliyat sürecinin ileri derecede kısa olması gerekir, anesteziden az etkilenmesi için bu hastalarda belki meme bezlerini korunmayarak  daha hızlı bir operasyon olsun, daha uzun süre kullanılsın diye meme bezlerini feda ederek yapabilirsiniz. Meme bezleriyle meme başı arasındaki bağlantı daha doğrusu göz ardı edilir, ama estetik hastasında, genç hastalarda bu tekniği nerdeyse hiç tercih etmiyoruz. Süt bezlerini belli bir miktarda koruyarak yapıyoruz ki sonrasında süt verme imkanı hala devam etsin diye.  Meme büyütme operasyonunda ise asıl olay şu, meme bezi ile meme başı arasındaki bağlantı bozuluyor mu? Meme bezi altında bir plana koyulduğu için meme protezi teorik olarak bozmasını beklemiyoruz.

KARIN GERDİRME İŞLEMİ NASIL YAPILIYOR, AŞAMALARI NELR?
Hasta geldiği zaman karın bölgesini değerlendirdiğimizde birkaç şeye göre değerlendiriyoruz. Temel olarak sıkıntının ne olduğunu anlamak lazım, kimisinde sadece cilt altındaki yağ fazla oluyor buna Liposakşın yeterli ama kimisinde cilt sarkıklıkları da oluyor. Karın bölgesindeki kilo eğer sarkma şeklinde değilse bölgesel bir yağlanma şeklinde ise Liposakşın ile çözüyoruz. Ama cilt sarkıklıklarıyla oluşan bir göbeklenme varsa ona en azından göbek deliği alttaki tüylü bölge arasından cilt çıkartıp onun mayonun içerisine gizleyecek şekilde bir mini karın germe eklemek Liposakşın eklemek oldukça faydalı oluyor. Sadece Liposakşın içini boşaltmak değil o fazlalığı germek gerekiyor. Bazı hastalarda göbek deliğinin üst kısmında da bir sarkma oluyor, şişkinlikten yağdan ziyade sarkma oluyor hem yukarda hem altta işte o zaman tam karın germe ile Liposakşın kombine edilerek göbek deliği yeniden oluşturularak tam karın germe ile kombine etmek gerekiyor. Yani bu üçünü kullanıyoruz Liposakşın, mini karın germe ve tam karın germe uygun hastada hangisi doğru tercih edilirse oldukça güzel sonuçlar veriyor. 

karın gerdirme

KARIN GERDİRME AMELİYATINI TEKRARLAMAK GEREKİR Mİ?
Erken dönemde tekrarlama gibi bir sorun beklemiyoruz. Fakat hasta kendine dikkat etmezse vücudunun her yerinden kilo alabildiği gibi Liposakşın yaptığımız bölgeden de çok ciddi bir şekilde olmaksızın kilo alabilir. Çünkü biz o bölgedeki yağı alıyoruz ama yağı sıfırlamıyoruz, belli bir miktara kadar alıyoruz. Orda kalan yağlar tekrarda çok kilo alımı olursa hastada o bölgede tekrardan bir kilo alımı olur ama erken dönemde beklenen şeyler değildir.

ERKEKLERDE MEME KÜÇÜLTME AMELİYATI NASIL GERÇEKLEŞİYOR? 

Erkeklerde ki meme büyüklüğü problemi genellikle yağ kaynaklı oluyor bazen meme bezlerinde de bir sıkıntı oluyor. Eğer meme bezlerinde bir sıkıntı olmayıp yağ fazlası varsa o yağ sarkması aynı karında yaptığımız Liposakşın ile alınıyor. Ama bunun evreleri var 1 2 2A şeklinde eğer cilt fazlalığı çok sarkıksa o zaman meme etrafında bir cilt çıkartarak meme etrafında gizlemeye çalışarak bir sıkılaşma ile birlikte Liposakşın gerçekleştiriyoruz. 

BURUN ESTETİĞİ NASIL YAPILIR 

Burunda ameliyat yapılırken titiz davranılması gerekiyor. Uygun planlardan özellikle zar altı planlarından titiz bir şekilde kanalların açılması gerekiyor, daha sonra mümkünse yumuşak dokulara zarar vermeden sadece kemiğe müdahale etmek gerekiyor. Yıllardır kullanılan yöntemler çekiçle kırılması gibi bizde kullandık bu yöntemleri tabi ki de fakat bu yöntemlerde şişlik, morluklar oldukça yüksek oluyor. Ama son dönemlerde tüm dünyada ülkemizde de kullanılmaya başlayan ultrason teknolojisi kemikleri kırmak yerine kemikleri çizerek şekillendiriyoruz bu yumuşak dokudaki hasarı azaltıp morlukları aza indirmemizi sağlıyor. En dikkat çekici yenilik bu ultrason teknolojisini buruna kullanılması ile birlikte oluyor.

BURUN ESTETİĞİ NASIL YAPILIR 

BURUN ESTETİĞİ AŞAMALARI NELERDİR?
Hasta geldiği zaman öncelikle ameliyatın risklerini sonuçlarının tartılması lazım, gerçekçi beklentileri var mı sonuçların ne olacağını biliyor mu bunu konuşmak gerekiyor hasta eğer buna hazırlıklıysa, ameliyatın nasıl olabileceğini ciddi anlamda anlayabiliyorsa, planlamaya geçiyoruz. Hastanın fotoğrafını çekiyoruz profilden ve nasıl bir şey yapılabileceğini konuşuyoruz kemer ne kadar alınmalı burun ucu ne kadar kaldırılmalı fotoğrafla planlamanın amacı hastaya böyle olacağını göstermek yerine hastanın beklentisini anlamak üzeredir. Fotoğraf üzerinden beklentisini anladığımız zaman hastanın gerçekçi beklentiler ise ellerimizle yapabileceğimiz beklentiler ise ameliyat planlamasına geçiliyor. Anestezi işlemleri yapılıyor daha sonra da ameliyatını gerçekleştiriyoruz. 

KULAK KÜÇÜLTME AMELİYATI NASIL YAPILIR?  
Hasta çok aşırı stresli değilse konuşularak yapılıyor. Kulağa birkaç tane lokal anestezi dediğimiz kulağa ağrı kesici yapıyoruz. Sadece o işlem sırada hissediyor hasta iğneleri birkaç tane ondan sonra ameliyat boyunca ağrısı olmuyor hastanın uyutma riskinden de o şekilde kurtarıyoruz hastayı. Kulak arkasından giriyoruz içerdeki kıkırdağa ulaşıyoruz genellikle kepçe kulaklarda içerdeki kıkırdağı küçültüyoruz. Ameliyat ortalama bir buçuk saat sürüyor.

KULAK KÜÇÜLTME AMELİYATI NASIL YAPILIR?  

AMELİYATLAR NE KADAR SÜRÜYOR?
Liposakşın işlemi yapılacak alana göre değişir sadece alt karın bölgesinde ufak bir problem varsa yarım saatte bitebilir. Ama çok yoğun yağlanması varsa hastanın detaylı bir çalışma ile bir buçuk saati buluyor. Mini karın germede veya tam karın germede eklendiği zaman iki saate uzuyor operasyon. Özellikle erkeklerde meme yağlanması ameliyatında çok fazla bir yağlanma olmadığı için yarım saat içerisinde ameliyat bitebiliyor. Karın bölgesine yapılan Liposakşında amaç karındaki fazlalığı almak genel kilo vermek değil bu hastalar aslında kilo verdirici mideye yönelik operasyonlar sonrası yoğun bir kilo verme olayı sonrasında o çökmüş görüntüye ulaşıyorlar. Bizim yapmış olduğumuz Liposakşında tüm vücudun kilo vermesi değil belirli bir bölgenin kilo verdirilmesi olduğu için o genel çökme Liposakşın sonrasında olmuyor.

TRABZON’DA BURUN ESTETİĞİNE TALEP NASIL?
Burun estetiği ihtiyacı genelde tüm dünyada çok fazla var. Türkiye de bu konuda oldukça iyi bir konumda burun estetiği alanında çok talep var, Karadeniz bölgesinde zaten var bu problem genetik olarak ama bu tüm dünyada böyle 

AKLINIZDAN ÇIKARMAYIN
Yaza hazırlık döneminde mini karın germe ve Liposakşın plajlara çıkarken ki öz güven arttırıcı operasyonların başında geliyor meme büyütme ve meme küçültme ameliyatları da aynı şekilde hastalar gerçekten özgüveni yüksek bir şekilde ayrılıyor. Bilgilenmeleri gerekiyorsa nasıl yapabilirim diye düşünüyorsa yaza girişte bunu akıllarından çıkarmasınlar.


  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler