Saç nasıl gürleşir? İnce telli saç nasıl kalınlaşır?

Saç nasıl gürleşir sorusu saç sorunu yaşayanların en çok merak ettiği sorulardan biri olmuştur. Peki saç nasıl gürleşir, neler yapmak gerekir? İşte detaylar

Saç nasıl gürleşir?  İnce telli saç nasıl kalınlaşır?

Saçların gür çıkmaması , ince telli olması insanların sıkça karşılaştığı sorunlardan biri olmuştur. İnsanlar saç nasıl gürleşir sorusuna sürekli yanıt aramaktadır. Bu noktada bitkisel olarak neler yapılabilir? İşte bir kaç öneri

ELMA SİRKESİ

Yağlı saçlardaki dökülmeye karşı olarak sirke çok iyi bir yardımcı görevi üstlenmektedir. Ayrıca saç köklerini uyararak kan dolaşımının daha iyi olmasını sağlar. Elma Sirkesini suda çözünmüş olarak kafanıza masaj yaparak uygulayın ve 10 dakika geçmesinin ardından ılık su ile yıkayın.

Saç nasıl gürleşir?  İnce telli saç nasıl kalınlaşır?

HAVUÇ VE HİNDİSTAN CEVİZİ SÜTÜ

Saçınızın sağlıklı ve güçlü kalması için harika bir çözümdür. Hindistan cevizi sütü ile havuç suyu karışımını saçınıza uygulayarak daha sağlıklı ve güçlü olmasını sağlayabilirsiniz.

PANCAR

Pancar da saç bakımı için oldukça verimlidir. Bir çift pancar kökünü 10 dakika kaynattıktan sonra suyunu soğutun ve kafanıza uygulayın. Bu işlemi haftada 2-3 kez uygulayabilirsiniz.

Saç nasıl gürleşir?  İnce telli saç nasıl kalınlaşır?

SOĞAN, SARIMSAK VE LİMON

Kulağa pek hoş gelmese de taze sıkılmış soğan veya sarımsak suyu saçınız için oldukça faydalıdır. Kafa derinize uyguladıktan sonra kokuyu yok etmek için limon suyu ile yıkayın.

ALOE VERA

Gür saçlar için aloe vera jeli çok faydalıdır. Aloe vera jeli bir kasede çözdükten sonra saçınıza ve derinize iyice yedirin. 10 dakika durduktan sonra da ılık su eşliğnde yıkayın.

Saç nasıl gürleşir?  İnce telli saç nasıl kalınlaşır?

PEKİ İNCE TELLİ SAÇ NASIL KALINLAŞIR?

Saçlarınız ince telli ise mutlaka temiz tutmalısınız. Saçınızı sıkça yıkamalısınız. En kötü ihtimalle 2 günde bir saçınızı yıkamalısınız. Ayrıca doğal saç şampuanları kullanmanız gerekmektedir.

İnce telli saçlar için saçların nemlendirilmesi de önemlidir. Bunun için saf zeytinyağını ılık hale getirdikten sonra haftada 2 kez saçınıza uygulayabilirsiniz. Uyguladıktan sonra 1-2 saat bekledikten sonra durulayabilirsiniz.

İnce telli saçların kalınlaştırılmasında masaj da önemli bir etkendir. Saçlarınızı yıkarken masaj yaparak yıkamak saçları canlandıracaktır.

Saçlarınızda kırıkları mutlaka düzenli olarak aldırmayı da unutmayın.

Saç nasıl gürleşir?  İnce telli saç nasıl kalınlaşır?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler