Meme Büyütme: Estetik Cerrahi ile Güvenli Değişim

Memeler kadınlığın simgelerinden ve kadın güzelliğinin en önemli göstergelerinden biri olarak kabul edilir.

Meme Büyütme: Estetik Cerrahi ile Güvenli Değişim

Memeler kadın fiziğinin nasıl göründüğü konusunda belirleyici olan unsurların başında gelir. Her ne kadar temel işlevi emzirmek olsa da, aynı zamanda memeler kadınlığın simgelerinden ve kadın güzelliğinin en önemli göstergelerinden biri olarak kabul edilir. Memelerin istenen büyüklüğe ya da şekle sahip olmaması, kadınlarda öz güven eksikliğine neden olabilir. Bu aşamada kalıcı ve etkili bir çözüm olarak devreye giren meme büyütme İstanbul başta olmak üzere tüm illerimizde en çok uygulanan estetik cerrahi prosedürlerinden biridir.

İstanbul’da hizmet veren Op. Dr. Evren İşçi meme estetiği başta olmak üzere çeşitli estetik cerrahi ve medikal estetik prosedürler konusunda başarılı uygulamalara imza atan bir isimdir. Her hastasına özelleştirilmiş çözümler sunan Op. Dr. Evren İşçi açık bir iletişim kurarak hastasının beklentilerini öğrenir, ihtiyaçlarını belirler, beklentilerin gerçeğe uygunluğunu değerlendirerek en doğal sonuçların alınması için gerekli yönlendirmeleri yapar.

Memelerde doğuştan tek ya da çift taraflı gelişme kusuru olabilir. Bunun yanı sıra hamilelikten sonra kilo alıp vermeye bağlı olarak meme dokusu hacmini kaybedip küçülebilir. Bu tür durumlarda daha dolgun, büyük ve estetik açıdan daha güzel görünümlü memelere sahip olmak için meme büyütme ameliyatına başvurulabilir. Meme büyütme silikon protezlerin yerleştirilmesi ya da memeye yağ enjeksiyonu yöntemiyle uygulanabilir. Meme büyütme her ne kadar sağlık açısından zorunlu bir operasyon olmasa da, kadınların öz güvenini geri kazanmasını sağladığından, bazı hastalarda ruhsal sağlık açısından gerekli hâle gelebilir.

Meme Büyütme Emzirmeye Engel mi?

Meme büyütme estetiği ameliyatında kullanılan silikon protezlerin emzirmeye engel olup olmadığı kadınların en çok merak ettiği konulardan biridir. Silikon protezler ameliyat sırasında meme dokusunun ya da göğüs kafesinin önündeki kasın altına yerleştirilir. Yani protezler doku içerisinde değildir. Buna bağlı olarak süt bezlerine herhangi bir müdahalede bulunulmaz. Böylece meme büyütme estetiği ameliyatı olan kadınlar ameliyattan sonra bebeklerini emzirebilir.

Meme büyütme genellikle genel anestezi altında uygulanan, konforlu ve çok uzun iyileşme sürecine gereksinim duyulmayan bir cerrahi prosedürdür. Çoğu hasta ameliyattan 4 ila 5 gün sonra sosyal hayata katılmaya başlasa da, bu noktadan bireysel farklılıklar devreye girebilir. Operasyonu takip eden en az 2 hafta boyunca nabzın ve kan basıncının yükselmesine neden olabilecek yorucu aktivitelerden uzak durmak gerekir.

Botox ile Zamana Meydan Okuyun

Botox İstanbul ve diğer illerimizde, hatta dünya genelinde en çok uygulanan medikal estetik prosedürlerden biridir. Yaş alma başta olmak üzere güneş ışınlarının zararlı etkileri, yer çekimi ve mimik kaslarının aşırı kullanımı gibi çeşitli nedenlere bağlı olarak zaman içinde yüzde kırışıklıklar ve çizgiler ortaya çıkar. Yüz kaslarının hareketi nedeniyle kaşların arasında enine alın çizgileri ve ağzın iki yanından aşağı doğru inen çizgiler belirginlik kazanır. Mimik çizgilerini azaltma ya da ortadan kaldırmak için botox yapılabilir.

Botulinum toksininin enjeksiyonuyla gerçekleştirilen botox tedavisi, düzenli olarak yapıldığında yaşlanma belirtilerinin tedavi edilmesini ve geciktirilmesini sağlar. Yaş almaya bağlı olarak kasılma kuvveti artan, bunun sonucunda yüzde gergin, yorgun ve sinirli bir görünüme neden olan mimik kaslarının aşırı çalışmasını önler.

Bu aynı zamanda kaşların ortasında, gözlerin kenarında ve alında yüz kaslarının yapıştığı derinin çekilmesini, kırıştırılmasını, buruşturulmasını ve ciltte uzun vadede kırılmalar oluşmasını önlemek anlamına gelir. Botoks enjeksiyonundan sonra ortalama 4 ila 6 ay içinde vücut yeni sinir kas ileti alanları oluşturur ve kırışıklıklar belirginleşmeye başlar. Botoks enjeksiyonu bu süreçte tekrarlanabilir.

Sitemizi ziyaret etmek için bağlantıya tıklayabilirsiniz: https://drevrenisci.com/

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık