Korona virüse soyadı analizi! Karadenizliler yerinde durmuyor!

Korona virüs vakalarının yüksek riskte olduğu Karadeniz'de filyasyon ekipleri korkutan sonuçları açıkladı.

Korona virüse soyadı analizi! Karadenizliler yerinde durmuyor!

Korona virüs haritasında yüksek riskli kabul edilen illerin yer aldığı Karadeniz’de filyasyon ekipleri vakaların aynı soyadına sahip kişilerde yoğunluk gösterdiğinden yola çıkarak, salgında aile içi bulaşın etkili olduğunu belirledi. Ortaya çıkan tablo alınan tedbirlere ne kadar uyulduğunu da gösterdi.

Trabzon’da korona olmasına rağmen izole olmayan ve spor salonuna giden bir kişinin temaslı olduğu 45 kişinin de Kovid-19 testi pozitif çıktı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın paylaştığı vaka sayısı haritasına göre, son günlerde en çok vakanın görüldüğü iller Karadeniz bölgesinde yer alıyor.

Korona virüs vakalarında soyadı benzerliğinden yola çıkan filyasyon ekipleri, aile içi bulaş dışında, doğum günü, nikah, cenaze, taziye kalabalıkları ile kayıkhane, köy, yayla evi sohbetlerinin vaka artışına yol açtığı saptandı.

Vakaların ‘açık hava’ düşüncesi ile çıkılan köy ve yayla evlerindeki toplu buluşmalarda daha fazla yayıldığı anlaşıldı.

kovid

RİZE VALİSİ: İÇ İÇE SOSYAL YAŞAM ALIŞKANLIĞI VAR

Rize Valisi Kemal Çeber, Karadeniz insanının sıcak, iç içe, yoğun bir sosyal yaşam alışkanlığı olduğunu belirterek “Acıyı, sevinci hep beraber yaşama, paylaşma anlayışına dayanan hayat anlayışı işte bizi böyle günlerde zorluyor. Özellikle cenazeler konusunda, sosyal mesafeyi muhafaza edemediğimiz yerler konusunda hassasiyetimizi devam ettirelim. Hemşehrilerimiz uyarılarımıza daha hassas ve dikkatli davranıyorlar. Biz bunun yakında faydasını göreceğimizi de düşünüyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Sağlık