Karaciğeriyle umut oldu

Bursa’da beyin kanaması sonucu getirildiği hastanede beyin ölümü gerçekleşen 62 yaşındaki bir kişinin karaciğeri umut oldu.

Karaciğeriyle umut oldu

Yapılan yazılı açıklamada, 4 gün önce beyin kanaması sonucu Çekirge Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 62 yaşındaki erkek hasta Y.A. ’nın beyin ölümü gerçekleşti. Bunun üzerine hastane yetkilileri, Y.A.’nın ailesiyle organ bağışı konusunda görüşme yaptı. Ailenin olumlu yanıt vermesiyle karaciğeri başarılı bir operasyonla alındı. Çekirge Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Op. Dr. Timur Didinen, hastanın ailesine teşekkür ederek, "Beyin kanaması sonucu hastanemizde tedavi gören Y.A. ’nın beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından ailesi organlarının bağışlanmasını kabul etti. Karaciğeri, Bursa’da bulunan özel bir hastanede organ bekleyen kişiye umut olacak" ifadesini kullandı.

Hastane başhekimi Op.Dr. Engin Paralı ise "Hastanemizde bu yıl 32 beyin ölümü tespit edilirken 9. donörümüz gerçekleşti. Bu işle uğraşan arkadaşlarımızın emeği çok fazla. Herkesi organ bağışına davet ediyorum. Ben yüce gönüllü davranışlarından dolayı aileye teşekkür ederken merhuma Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler