Kanserle savaşta erken teşhis önemli

Kanserle mücadelede en etkili yollardan birisinin, kansere sebep olan etkenlerden kaçınılması olduğu bildirildi.

Kanserle savaşta erken teşhis önemli

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kanserin dünya genelinde önemli bir sağlık sorunu olmakla beraber, toplumlarda önemli bir sosyo ekonomik yüke, maddi ve manevi kayıplara yol açtığı belirtildi.

Bu anlamda kanserle etkin mücadele konusunun gündeme geldiğine dikkat çekilen açıklamada, bu mücadelede de ulusların oluşturdukları sağlık politikaları kadar halkın farkındalığının arttırılmasına yönelik düzenlenen etkinliklerin de büyük önem taşıdığı kaydedildi.

Açıklamada, kanserle mücadelede en etkili yollardan birisinin, kansere sebep olan etkenlerden kaçınılması olduğuna işaret edilerek, diğerinin de hastalığın erken teşhisi olduğu belirtildi.

Hastalığın erken teşhisi toplum tabanlı kanser tarama programlarının yapıldığı aktarılan açıklamada, "Kanser tarama programlarında hedefimiz, taranabilir her üç kanser türünde de (meme, serviks, kolorektal) Avrupa Birliği Kalite Standartları'na uygun ve birinci basamakta yürütülen tarama programlarının gerçekleştirilmesidir." denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık