İnatçı kiloların sebebi böbrek üstü bezleri olabilir

Prof. Dr. İsmet Yavaşcaoğlu, Yüksek tansiyon ve fazla kilo gibi faktörlerin varlığında böbrek üstü bezlerinin ihmal edilmesinin vücuda ciddi zararlar verebileceğini söyledi.

İnatçı kiloların sebebi böbrek üstü bezleri olabilir

Antalya'da düzenlenen "16. Ulusal Endoüroloji Kongresi"nde konuşan Prof. Dr. İsmet Yavaşcaoğlu, böbrek üstü bezlerinin sağlık üzerindeki etkilerine dikkat çekti. Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanı ve Endoüroloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olan Yavaşcaoğlu, böbrek üstü bezlerinin hormonal dengenin sağlanmasında kritik rol oynadığını vurguladı.

Prof. Dr. Yavaşcaoğlu, kilo verememe, yüksek tansiyon, aralıklı çarpıntılar ve yüz kızarması gibi belirtilerin böbrek üstü bezlerinden kaynaklanabileceğine işaret etti. Böbrek üstü bezlerinde meydana gelebilecek iyi ya da kötü huylu tümörlerin varlığına da değinen Yavaşcaoğlu, "Böbrek üstü bezleri ile ilgili sorunların erken teşhis edilmesi için hekimlerin düzenli olarak gerekli tetkikleri yapmaları büyük önem taşımaktadır" dedi.

Ayrıca, Yavaşcaoğlu, karın ve safra kesesi ağrısı çeken hastaların tomografi ile kontrol edildiğini ve belirti göstermeyen hastaların rutin kontrollerinde bile tümöre rastlanabildiğini belirtti. Yüksek tansiyon ve fazla kilo gibi faktörlerin varlığında böbrek üstü bezlerinin ihmal edilmesinin vücuda ciddi zararlar verebileceğini söyleyen Yavaşcaoğlu, bu nedenle düzenli kontrollere gidilmesinin önemine değindi.

Prof. Dr. Yavaşcaoğlu, "Böbrek üstü bezlerinizde bir problem varsa, artık tedavisi oldukça kolay. Yeni yöntemlerle yapılan ameliyatlar sayesinde hastalar operasyondan iki gün sonra evlerine dönebilir ve bir hafta içinde işlerine geri dönebilirler," diyerek, modern tıbbi yöntemlerle yapılan müdahalelerin başarısını vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler