İltihaplı Romatizma Nasıl İyileşir? İltihaplı Romatizma belirtileri ve tedavisi

İltihaplı Romatizma hastalığı bir çok kişinin başına gelebilen bir hastalık. Peki iltihaplı romatizma nasıl iyileşir, tedavisi nasıldır? İşte detaylar

İltihaplı Romatizma Nasıl İyileşir? İltihaplı Romatizma belirtileri ve tedavisi

İltihaplı romatizma nedeniyle bir çok kişi hastanelere başvurmaktadır. Oldukça ağrılı geçen bir süreçle kendini belli eden iltihaplı romatizma nasıl iyileşir, tedavisi nedir? Merak edilenleri bir araya getirdik...

İLTİHAPLI ROMATİZMA NEDİR?

Genel olarak eklem çevresinde bulunan dokuları etki altına alan bir hastalıktır. Eklemlerde görülen Romatoid artrit hastalığına vücudun verdiği bağışıklık tepkisi bu bölgelerde bulunan kemik dokuları ile kıkırdak üzerinde iltihaplanma oluşmasına neden olmaktadır. Yaşlı hastalarda daha çok görülen bu hastalık kadınlar da daha fazla rastlanmaktadır.  İltihaplı romatizmanın genel olarak genetik yatkınlıktan ve bağışıklık sisteminin bozulmasıyla görülmektedir.

İltihaplı Romatizma Nasıl İyileşir?

İLTİHAPLI ROMATİZMA BELİRTİLERİ NELERDİR?

İltihaplı Romatizma belirtileri bir çok farklı şekilde kendini gösterebilir. Yanma Hissi, sıcaklık hissi, kızarıklık ve şişme, yüksek ateş, halsizlik, eklem ağrıları,kilo kaybı, cilt altı şişlikleri, yeni uyanıldığında ayak, bacak, el ve kollarda tutulma gibi belirtiler görebilirsiniz.

Hastalık genel olarak alevlenme ile ilerlemektedir. Alevlenme tutulan eklemlere geri dönüşü olmayan şekil bozukluklarını beraberinde getirebilir. Günlük hayatınızı etkileyebilecek derecede şekil bozuklukları ortaya çıkabilir. Romatoid artrit nadir olarak akciğerler, kalp, sinirler ve sindirim sistemini de etkileyebilir.

İltihaplı Romatizma Nasıl İyileşir?

İLTİHAPLI ROMATİZMA TEDAVİSİ

İltihaplı romatizmada ilk hedef iltihabı kontrol altına almaktır.  Ortaya çıkan belirtileri yok etmek gerekmektedir. Bu nedenle başvurduğunuz doktorun vereceği iltihap kurutucu ilaçları mutlaka kullanınız. Doktorlar bu hastalık için prednizon, prednizolon, metilprednizolon vb. kortizon ilaçları vermektedir. İltihaplı romatizma çok ilerlediği takdirde ameliyat da gerekebilir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık