Günlük vaka 28 bini geçti: Bakan Koca’dan iki doz aşı uyarısı

Son 24 saatte 28 bin 168 yeni vaka tespit edildi, 242 kişi daha hayatını kaybetti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, iki doz aşılama oranlarının yükselmesi gerektiğini vurguladı.
Günlük vaka 28 bini geçti: Bakan Koca’dan iki doz aşı uyarısı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’nin güncel COVID-19 tablosunu kamuoyuyla paylaştı. Son verilere göre, son 24 saatte 351 bin 655 test yapıldı. Bu testlerde 28 bin 168 kişide koronavirüs tespit edildi. Ayrıca 242 vatandaş salgın nedeniyle yaşamını yitirdi. İyileşen hasta sayısı ise 23 bin 96 olarak açıklandı.

Salgının seyrinin hâlen ciddiyetini koruduğunu belirten sağlık otoriteleri, test ve vaka sayılarının yüksek seyrinin tedbirlerin sürdürülmesini zorunlu kıldığını dile getiriyor.

“İkinci dozla sonuç almaya başlıyoruz”

Bakan Koca, açıklamasında aşılama oranlarının önemine dikkat çekti. Türkiye’de 18 yaş ve üzeri nüfusta iki doz aşı oranının yüzde 68,91 seviyesinde olduğuna işaret eden Koca, şu bilgileri aktardı:

“Sadece 7 ilde iki doz aşı oranı yüzde 75’in üzerinde. En düşük oran ise yüzde 42,5. İlk doz sadece başlangıç. Sonuç almaya ikinci dozla başlıyoruz. Covid-19 tablosuna karşı aşılarımızı hemen yaptıralım.”

Koca’nın bu sözleri, toplum bağışıklığı sağlanmadan risklerin devam edeceği uyarısı olarak değerlendirildi.

Risk devam ediyor, tedbir şart

Uzmanlar; özellikle aşısız kişiler ve kronik hastalığı bulunanlar için virüsün tehlikesinin sürdüğüne dikkat çekiyor. Bu nedenle:

Maske kullanımı

Kalabalıklardan uzak durma

Mesafe ve hijyen kurallarına uyma

Hatırlatma dozu aşıların tamamlanması

gibi tedbirler salgın sürecinin kontrolünde büyük önem taşıyor.

Hedef: Salgın gündemden çıksın

Aşılama hızının yükselmesi ve tedbirlerin aksatılmaması hâlinde, COVID-19’un hayat üzerindeki etkilerinin daha da azalacağı vurgulanıyor.

Sağlık Bakanı Koca’nın mesajı ise net:
Aşısız kimse kalmasın, ikinci dozlar gecikmeden tamam­lansın.

Kaynak:Haber61

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir