Glutatyon nedir? Glutatyon eksikliği neden olur, nasıl yükselir?

Glutatyon ile ilgili olarak pek çok soruya yanıt aranıyor. Detaylar haberimizde.

Glutatyon nedir? Glutatyon eksikliği neden olur, nasıl yükselir?

Glutatyon, vücut tarafından doğal olarak üretilen bir antioksidan maddedir ve karaciğer tarafından sentezlenir. Üç amino asitten oluşur ve serbest radikallerle savaşarak vücutta antioksidan görevi görür.

Glutatyon ile ilgili olarak internet kullanıcıları; "nedir, neden düşer, nasıl yükselir, önemi nedir" gibi sorulara yanıt arıyor.

Glutatyon seviyeleri, yetersiz beslenme, çevresel etmenler ve stres gibi faktörler nedeniyle düşebilir. Bu durumda, kapsül, sıvı veya serum takviyeleri şeklinde ek glutatyon alınabilir. Glutatyonun dokuları yenileme, bağışıklık sistemini güçlendirme ve bazı hastalıkların tedavisine yardımcı olabileceği düşünülmektedir, ancak bu konuda daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.

Glutatyon eksikliği bazı belirtilerle ortaya çıkabilir, ancak kesin bir teşhis için doktor gözetiminde kan testleri yapılması gereklidir. Glutatyonun oksidatif stresi azaltma, sedef hastalığını tedavi etme, karaciğer hastalığında hücre hasarını onarma gibi birçok faydası olduğu düşünülmektedir. Ayrıca, Parkinson hastalığı tedavisinde, ülseratif kolit hasarlarının iyileştirilmesinde ve otizm bozukluklarının semptomlarının azaltılmasında da kullanılabilir.

Glutatyon seviyelerini artırmak için doğal olarak yüksek kükürt içeren besinler tüketilebilir veya glutatyon takviyeleri alınabilir. Ancak, glutatyon takviyelerinin yan etkileri olabilir ve herkes için uygun olmayabilir. Bu nedenle, sağlık uzmanına danışmadan glutatyon takviyeleri alınmamalıdır.

Son olarak, glutatyonun gençleştirici etkileri olduğuna inanılmaktadır çünkü bağışıklık sistemini güçlendirir ve hücreleri yeniler.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık