Gebelik sonrası lekelere dikkat

Estetisyen Güler Yıldırım, gebelik sonrası çıkan lekelere dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Gebelik sonrası lekelere dikkat
Vega Estetik Merkezinden Uzman Estetisyen Güler Yıldırım, "Cilt bakımı, cilt analizi ile başlar. Cildinizin durumu değerlendirilir ve ihtiyaca göre birçok tedavi seçeneğinden gerekli olanlar uygulanır. Cildiniz kuru olabilir, aşırı yağlı olabilir, sıkılaşmaya ihtiyacı olabilir, gözenekleri tıkalı olabilir." dedi.
 
Leke tedavisi için öncelikle lekelenmenin sebeplerinin araştırılması gerektiğini kaydeden Estetisyen Güler Yıldırım, “Lekeler doğuştan olabilir, bir hastalığın belirtisi olabilir, gebelikten sonra çıkabilir, yaz aylarında güneşin etkisi ile çıkabilir. Öncelikle sebep tespit edilmeli, ondan sonra en uygun tedavi yöntemi belirlenmelidir. Eğer hamilelik sırasında alınan kilolar belli bir seviyenin üzerinde ise tipik bir deformasyon görüntüsü ortaya çıkıyor: karın çatlakları, ciltte sarkıklık, göbek deliği etrafında şekil bozukluğu ve cilt altında kontrol dışı bir yağlanma, karın kaslarında gevşeklik meydana geliyor.'' şeklinde konuştu.
Estetisyen Güler Yıldırım, leke tedavisinde birçok alternatif tedavi yönteminin var olduğunu kaydederek, “Bunlar; karbon peeling, kimyasal peeling, enzim peeling, dermabrazyon, erbium lazer,renk açıcı kremler, ipl, rpl, mezolift uygulamaları, dermaroller uygulamaları ve kriyoterapi. Bu uygulamalar genellikle bir kaç seans uygulama gerektirir. Uygulamalar boyunca güneşten sakınmanız yada güneşten koruyucu kremler kullanmanız gerekir” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık