Ercüment Ovalı'dan Bakan Koca'ya yerli aşı göndermesi!

Prof. Dr. Ercüment Ovalı yerli aşı konusunda açıklamalarda bulunurken kendi çalışmasının uluslararası dergilerde yayınlandığını ancak Türkiye'de bekletildiğini söyledi.

Ercüment Ovalı'dan Bakan Koca'ya yerli aşı göndermesi!

Koronavirüs aşısını bulmak için çalışmalarını sürdüren Prof. Dr. Ercüment Ovalı açıklamalarda bulundu.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) listesinde Türkiye'den 11 aşı çalışmasının görüldüğünü belirten Ercüment Ovalı, bu aşılardan sadece ikisinin klinik çalışma aşamasına geldiğini söyledi.

Yerli aşı çalışmalarının eski tip aşı geliştirmek üzerine kurulu olduğunu iddia eden Ercüment Ovalı, o çalışmaları şu sözlerle yerden yere vurdu:  

Yerli aşı çalışmalarını böyle suçladı

- Bu çalışmaların henüz yayınlanmış bir makalesi yoktur.

- Biri hariç nötralizan antikor sonuçları yoktur.

- Hiç birinde ADE verileri yoktur.

- Sadece birine ait viralchallenge verileri vardır

- Bu çalışmalarda kullanılan aşıların biri hariç GMP grade üretimi yoktur. 

 - Bu çalışmaların hiç birinde akut ve kronik sitotoksite verileri yoktur.

Neyi bekliyor?

Yerli aşı çalışmalarını böyle eleştiren Prof. Dr. Ercüment Ovalı, WHO listesine giremeyen kendi aşı çalışması için ise "Ne güzel! hiçbirinin bir sayfa yayını yok ama Ercüment Ovalı’nın uluslararası muteber dergilerde 4 yayın yapılmış ve takdir görmüş çalışması hala neyi bekliyor?" ifadelerini kullandı. 

Sağlık Bakanı Koca'yı suçladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yerli aşı çalışmalarıyla ilgili açıklamalarında kendi aşı çalışmasından bahsetmemesine tepki gösteren Ercüment Ovalı, "Bakan Bey keşke diğer aşılardan bahsederken buna da bir parantez açabilme basiretini gösterebilse, aynı pozitif yaklaşımı gösterebilse bilim adamları olarak saygı duyar, devletimiz ayırımsız bilimsel çalışmalara sahip çıkıyor diye kıvanırız" dedi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
27 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler