Bakan Koca'dan "X hastalığı" açıklaması! "Siz rahat olun"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "X" hastalığına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Koca'dan "X hastalığı" açıklaması! "Siz rahat olun"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından 'X hastalığı' salgınının olup olmadığına ilişkin kritik açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca, Hazırlıksız yakalanmamak için yapılan çalışmalarda teorik anlamda geçiyor" dedi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Ghebreyesus, koronavirüsten 20 kat daha ölümcül olduğu iddia edilen X hastalığına karşı hazırlıklı olmanın önemini vurgulamış, ülkelerin bu ortak düşmanı ele almak üzere bu mayıs ayına kadar bir pandemi anlaşmasına varmalarını gerektiğini söylemişti.

BAKAN KOCA: SİZ RAHAT OLUN

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sosyal medya hesabından X hastalığına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Koca paylaşımında, "Farzımuhal Hastalık. DSÖ’nün verdiği isimle X hastalığı. Gerçek hayatta karşılığı yok. İleride bir gün bir salgın yaşanacak olursa, ona hazırlıksız yakalanmamak için yapılan çalışmalarda teorik anlamda geçiyor. Siz rahat olun. Ve kendinizi soğuk algınlığından koruyun" ifadelerine yer verildi.

X HASTALIĞI NEDİR ?

X aslında bir hastalık değil, sadece gelecekte pandemi potansiyeli olduğu varsayılan patojene atfedilmek için öyle denmektedir.

X hastalığı terimi, koronavirüsten 20 kat daha ölümcül olabileceği ve küresel bir salgına yol açabileceği endişesiyle ilişkilendirilen patojenle ilgilidir.2022'de, DSÖ, 25 virüs ailesini ve bakteriyi incelemek ve daha fazla araştırılması gereken öncelikli patojenlerin bir listesini oluşturmak üzere 300'den fazla bilim insanını bir araya getirdi.

SALGIN SİNYALİ VERİLDİ
Son dönemde sıkça adı anılan gizemli X hastalığı hakkında Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Ghebreyesus, İsviçre'nin Davos kentinde düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nda yaptığı açıklamalarda, X hastalığının yeni bir salgına dönüşme olasılığının sinyalini vererek, buna karşı hazırlıklı olunması gerektiğini vurgulamıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık