25 yıl sonra çocuk hasretleri bitti

25 yıldır evlat hasreti çeken İsa ve Ayşe Yılmaz çifti, çeyrek asır sonra bebek sahibi olmanın mutluluğunu yaşıyor.

25 yıl sonra çocuk hasretleri bitti
25 yıldır evlat hasreti çeken İsa ve Ayşe Yılmaz çifti, çeyrek asır sonra bebek sahibi olmanın mutluluğunu yaşıyor.
Yıllardan beri İstanbul dahil birçok yerde tedavi deneyen Ordulu Yılmaz çifti, çareyi Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Tüp Bebek Merkezinde buldu. OMÜ’de tüp bebek yöntemiyle 25 yıl sonra çocuk sahibi olan çiftin bebekleri yaklaşık 2 ay kuvözde kontrol altında tutuldu.
 
Yılmaz çifti, 1 kilo 100 gram olarak dünyaya gelen bebeklerine doktorlarının ismini verdi. Sağlığına kavuşan ve kuvözden çıkan bebeklerinin adını Umut Davut koyan çift, bebeklerini kucaklarına almanın mutluluğunu yaşıyor.
 
"Daha önce hiç bu kadar mutlu olmamıştım"
25 yıldır çocuk özlemi çektiklerini belirten anne Ayşe Yılmaz, "25 yıl hep üzüntü ve ağlamakla geçti. Daha önce birçok yerde denedik ama olmadı. Arkadaşlarım, Davut hocayı bize önerdi. Buraya geldim tedavi olup sabırla bekledik. Allah’ıma çok şükür sonunda bebeğimiz oldu. Çok büyük bir mutluluk. Dünyaya onunla gözümü açtım ben. Allah’ım olmayanlara da nasip etsin, evlatsızlık çok zor. Tedavi olmak için İstanbul’a ve farklı yerlere gittik. Üç yer denedik, burası dördüncü.
 
Çocuğum olmadığı için bana üzüntüyle bakıyorlardı. Ben de çok üzülüyordum. Hep ağlıyordum. Çok zor bir şey, evlatsızlık çok kötü. Başkaları yanımda çocuklarını severken ben hep ağlıyordum. Hiçbir zaman Allah’tan umudumu kesmedim. İlk günler hasta oldu ben de çok üzüldüm. Ama şimdi iyi. Alışma sürecindeyiz. Dünyanın en mutlu insanı benim. Bu anlatılmaz bir duygu. Daha önce hiç bu kadar mutlu olmamıştım" dedi.
 
Doç. Dr. Davut Güven: "Uyum sürecini burada geçirecek"
Doğum hakkında bilgi veren OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Tüp Bebek Ünitesi Sorumlusu Doç. Dr. Davut Güven, "Biz merkez olarak burada küçük bir aileyiz. Ekip ruhuyla hareket ediyoruz. Buraya gelen hastalarımız da ailemizin bir parçası oluyor. Çeşitli hastalarla karşılaşıyoruz. Yine ilginç ve güzel bir gebelik durumuyla karşılaştık. Ayşe ve İsa Yılmaz çiftimiz 25 yıldır birçok yöntemi denemişler. Fakat bir türlü anne ve baba olma özelliğini dindirememişler. Bize geldiler ve arkadaşlarımızla birlikte dikkatli bir şekilde incelemelerimizi tamamladık. Nasıl tedavi uygulayabileceğimiz konusunda stratejiler geliştirdik. Daha sonra bir plan dahilinde tedavilerimizi uygulamaya başladık.
 
En iyi spermleri seçerek en iyi yumurtaları oluşturarak tüp bebek tedavisi uyguladık. Bunun sonucunda aile mutlu sona ulaştı. Hep birlikte çok sevindik. Çiftimiz çok dikkatli ve özverili şeklinde tedavisini takip ettiler. Bu özveriyle 28’inci haftaya kadar geldik. Devam edemedik ve erken dediğimiz bir dönemde başarılı bir şekilde doğumu gerçekleştirdik. Bebeğimizi yenidoğan bölümümüze aldık. Yenidoğanda başarılı geçen yaklaşık 2 ayın ardından anne bebeğini kucağına aldı. Bebek 1 kilo olarak doğdu ama şimdi 2 kilo. Şimdi ise bebekle anneyi özel bir odaya aldık. Uyum sürecini burada geçirecek. Bebeğin nasıl besleneceği ve bakımın nasıl yapılacağı konusunda anneye bilgiler aktarılıyor. Annenin bebeğe, bebeğin anneye uyumu sağlandıktan sonra mutlu bir şekilde uğurlayacağız" diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler