"Şampiyonluk anlatılmaz yaşanır"

*Türk futboluna Rus gazetecilerin bakışı nasıl?Vallahi çok seviyeli ve saygılı yaklaşıyorlar. Buradaki gibi değil en azından. Burada sevgi de abartılı, saygısızlık da abartılı. Sevgi ve saygı dereceli olsa çok daha mantıklı olur. Ama genelde biz de sevinç

"Şampiyonluk anlatılmaz yaşanır"

*Türk futboluna Rus gazetecilerin bakışı nasıl?

Vallahi çok seviyeli ve saygılı yaklaşıyorlar. Buradaki gibi değil en azından. Burada sevgi de abartılı, saygısızlık da abartılı. Sevgi ve saygı dereceli olsa çok daha mantıklı olur. Ama genelde biz de sevinç ve üzüntü abartılı yaşandığı için futbolcu ve gazetecilere de yansıyor.

 

*Soyunma odasında maç sonrasında neler yaşanıyor?

Bir kere herkes birbirini tebrik eder, daha sonra hoca gelir konuşmasını yapar. Daha sonra herkes birbirini alkışlayarak odadan çıkar.

 

*Biraz da hocanıza değinmek istiyorum, sizin bir açıklamanız olmuştu; “Gurbanov’un Barcelona’yı yendiği zaman elinde tespih ve Kuran-ı Kerim okuyordu, bu Türkiye’de olsaydı kariyeri biterdi” demiştin. Bunu biraz açar mısın?

Türkiye’de olsak insanlar çok eleştirilerde bulunurlardı. Böyle hoca mı olur diye. Ama mesela bakın ben başka bir şey anlatayım, Barcelona ile maça çıkıyoruz, Barcelona’lı futbolcular, maça çıkarken çok ufak bir dua ettikleri bir yer. Çok ufak ama. Her futbolcu oradan geçerken duasını ediyor. Biz Müslüman bir ülkeyiz. Türkiye’de bir stada böyle bir odamızı ayırsak yer yerinden oynar. Toplumlar arasındaki fark buradan geliyor. Rusya’da herkes saygı duyuyor Gurbanov hocanın bir elinde Kuran’ı Kerim bir elinde de tespih olmasına. Çünkü onun kendi özgürlüğü. O kendi dinini kendi yaşıyor. Buna kimsenin karışma hakkı yok zaten. Ama bizim Türkiye’de, her şey eleştirildiği için bu da eleştirilirdi.

 

*Gurbanov, Türkiye’ye nasıl bakıyor?

Hoca Türkiye’ye sıcak bakıyor. Türkiye’de hocanın gündeminde şuanda da hiçbir futbolcu yok.

 

*Bir dönem Galatasaraylı Servet’in ismi geçti,

Servet’i, bir kere istediklerini ben de biliyorum. Ben de konuşmuştum hocayla. Bundan 6-7 ay önce. Kim olabilir falan tarzında aramızda konuşurken, Servet’in ismi de geçmişti. Sonra herhalde kulüpten bonservisini öğrenmek için irtibata geçmişler. Ondan sonra da vazgeçtiler, O gün kapandı o konu.

 

*Fatih Tekke’yi hoca mı istedi?

Fatih Tekke’yi hoca istedi…

 

HERKES ÖZELEŞTİRİ YAPMALI

*Trabzonspor’da bir başarılara imza attın ama şampiyon olamadınız, mesela Trabzon’dan gittikten sonra Rusya’da şampiyon oldun. Fatih Tekke  ve Hüseyin de şampiyonluklar yaşadı. Trabzon’dan giden futbolcular şampiyonluk yaşıyor. Bu konuda sizi görüşünüz nedir?

 Acaba problem nerede, biz de mi, yönetim de mi? Yoksa camiada mı, yoksa şehirde mi? Herkesin bir özeleştiri yapması gerekiyor. Bizim için Trabzonspor’da şampiyonluk yaşamak inanılmaz bir olaydı ama kısmet değilmiş. Yaşayamadık, olmadı. Biz yaşayamayız ama inşallah bizden sonraki yıllarda Trabzon’da taraftarlar bu gururu yaşar. Biz de cani gönülden seviniriz. Çünkü biz de Trabzonluyuz. Ama herkesin bir özeleştiri yapması gerekiyor yani. Şampiyonluk, nereden geçiyor, nasıl fedakarlık isteniyor. Trabzonspor’un geçmiş döneminde görev yapan insanlar, bunu yaşamışlar efsane diyoruz. Onlar bilirler nasıl fedakarlık yapıldığını, hem yönetim, hem taraftar, hem de futbolcu bazında. Böyle bir atmosfer daha yakalanırsa bence şampiyonluk hiç de zor bir olay değil.

 

NEDEN ŞAMPİYON OLAMADIĞIMIZI BAŞKANA SORUN

*Trabzonspor neden şampiyon olamıyor. Sen bu takımım içindeydin ve şuan ise dışarıdan gözlemliyorsun?

Dışarıdan gözlem yapmak çok önemli değil, önemli olan içeriden gözlem yapmak. Ben sadece maçlara bakabiliyorum. TV’lerde çıkan hocamızın açıklamalarına dayanarak bir şey söyleyebilirim önemli olan içeride. Ona Trabzonspor’un şuan ki başkanı (Sadri Şener) cevap verecek. Trabzonspor neden şampiyon olamıyor diye.

 

TÜRKİYE KUPASI BİZİ 3-4 SENE DAHA GÖTÜRÜR

Ama mesela biz de şöyle bir şey var. İki tane Fenerbahçe maçı oynadık, birinde Türkiye Kupası’nı aldık. Diğerinde de Fener’i şampiyonluktan ettik. Sanki şampiyon olduk. Başkalarının mutsuzluğuyla biz kendimizi mutlu hissediyoruz. Bunu ligdeki maç için konuşuyorum. Tamam Bursa şampiyon olabilir. Ama insanların üzüntüsüyle Trabzonlu insanların şunu dememesi gerekiyor, biz bu yıl Trabzonspor olarak başarılı bir sezon geçirdik diyemez. Kimsenin bunu demeye hakkı yok. Baktığınız zaman 5’inci sırada görünüyorsunuz. Böyle bir şey yok. Türkiye Kupası’nı kazandın, amenna ama yıllardır şampiyon olamıyorsun. Şampiyonlar ligine gitmek başarı, bir de lig şampiyonluğu. Türkiye Kupası sezonu telafi eder. Taraftarı üzmedim mantığı. Ama bu kupa bizi 3-4 sene daha götürür gibi. Bu konuşmalar onu gösteriyor. Biz başarılıyız diyen insanlar bu kupayla yetiniyor demek ki.

 

ŞAMPİYONLUK ANLATILMAZ, YAŞANIR

*Şampiyon olmak nasıl bir duygu, Trabzonspor’da çok istedin şampiyon olmayı

Trabzonspor’da şampiyon olmayı çok istedim ama kısmet değilmiş. Ama çok çok mutluluk ve sevinç veren bir olay. Ben, 11 yıllık profesyonel futbol hayatımda iki defa şampiyon oldum. Bunların ikisi de Rusya’da Rubin Kazan’da oldu. Yaşanması gerekir, her futbolcunun futbol hayatında o anı yaşaması gerekir. Şampiyonluk anlatılmaz, kelimelerle tarif edilmez.

 

4 BÜYÜK YOK ARTIK 5 BÜYÜK VAR

*Bir açıklamanda şunu diyorsun, Anadolu’dan şampiyon çıkması sürpriz bir şey. Ama sürpriz gerçekleşti, Bursaspor şampiyon oldu. Trabzonspor’dan sonra ikinci bir takım Anadolu’dan şampiyon oldu. Bu konuda sizin düşünceleriniz nedir?

Vallahi artık 4 büyük yok, 5 büyük var. Bursaspor’u arasına dahil etti. Bursaspor’un yaptığı bence inanılmaz bir başarı. Onları cani gönülden tebrik ediyorum. Çünkü bu 4 büyük kulübün arasından çıkıp şampiyon olabilmek hem de o maddi olanaklarla çok büyük bir başarı bence. Türkiye olarak onları alkışlamak gerekiyor. Bursa, Trabzonspor gibi değil. O kadar taraftar kitlesi yok. O kadar güçlü bir bütçesi yok. Herkesin bence Bursa’yı cani gönülden tebrik etmesi gerekiyor. Bursaspor’un şampiyonluğu Türkiye’de bazı futbol kesiminin kafasına darbedir. Herkes futbolu daha gerçekçi görür. 16 milyon Euro 20 Milyon Euro, bonservis fiyatı verip de futbolcu transfer etmeyi değil, takım olmayla şampiyon olunacağını gösterdiler.

 

*Rusya’da Trabzonspor’un maçlarını izleme imkanın oluyor mu?

Hocamız izin veriyor, Türkiye’den uzak olmamamız için. Bütün maçları takip edebiliyoruz. Sadece Trabzonspor’u değil diğer tüm maçları da seyredebiliyoruz. Trabzonspor’un maçları tabiî ki birinci sırada benim için.

 

*Trabzonspor’un Fenerbahçe ile oynanan Kupa maçını seyredebildiniz mi?

Tabi tabi, onu izledik. O maçı hatta, Fatih Tekke ile beraber izledik.

 

TS’NİN BİRİNCİ TERCİHİ FATİH TEKKE OLMALI

*Her transfer döneminde, Fatih Tekke’nin Trabzonspor’a transferi konu oluyor, sen Fatih’in Trazonspor’a transferine nasıl bakıyorsun?

Fatih Tekke transferini ben de bazen gazetelerden takip ediyorum. Kendisi de transfer konusunda fazla konuşmadı, konuşmuyoruz daha doğrusu. Eğer Trabzonspor Fatih Tekke’yi transfer etmek isterse ve ederse, bence mantıklı bir hareket yapmış olur. Gerçi gazetelerden takip ediyorum, bilmiyorum ne kadarı doğru ne kadarı yanlış. Trabzonspor’un gündeminde olan bazı santraforlar var. Yurt dışından, içinden. Sonuçta eğer Fatih’i de gündemlerinde tutuyorlarsa. Bence birinci adamın Fatih Tekke olması gerek. Çünkü Trabzon’un yapısını bilen, geçmişte çok şey veren, eğer ki Fatih’i almak istiyorlarsa bence birinci tercihin Fatih olması gerekir. Trabzonspor’daki bir eksikliğin takımda bir ağabeyin, Trabzonspor ruhu taşıyan birinin olmamasıdır. Fatih geçmiş dönemde Trabzonspor’un kaptanlığını yapmıştır. Bu konu içinde önemli bir faktördür. Yetenek olarak da Fatih’i tartışmaya gerek yok. Trabzonspor’a birçok şey verebilir. Burada artık olay Trabzonspor ile Fatih’in arasında kalmıştır. Eğer ki Trabzonspor Fatih’i istiyorsa kulübüyle görüşecektir, çünkü bonservisi vardır. Yani hayırlısı olsun diyelim

 

TEO 3.5 MİLYON EURO’YA ALINIYORSA FATİH ALINMALI

*Mesela gol kralı bir Makukula Trabzonspor’un gündemine geliyor

Fatih Trabzon’da her zaman gündeme gelebilecek bir kişi. Fatih eğer ben dönmek istiyorum diyorsa gündeme gelmesi gereken bir durumdur. Benim şahsi fikrim şu; eğer Teofilo’ya 3.5 milyon dolar veriliyorsa, Fatih’in de bonservis bedelini ödeyip almalısın. Sonuçta Trabzonspor’un tüm kapılarının ve Trabzonlu oyunculara açık olması gerekiyor.

 

TRABZON’A HAYATIM BOYUNCA BORCUMU ÖDEYEMEM

*Rusya’ya giderken Trabzonspor’a rekor bir bonservis kazandırarak gittin, sezon sonunda gitseydin Trabzonspor belki de hiçbir şey kazanamayacaktı. Bu konuda Trabzonspor’a borcumu ödedim diyebilir misin?

Trabzonspor’da sözleşmem bir sene kalıyordu. Bana transfer teklifi geldi bende bunu başkanımıza, gittim dedim ‘Trabzonspor para kazansın ben 4 ay sonra gitsem daha farklı olacak’ dedim. Trabzonspor para kazandı. Kısmet böyleymiş. Ama Trabzonspor’a borç ödemek, borç ödedim gibi söz konusu değil. Biz Trabzonspor’a hayatımız boyunca borcumuzu ödeyemeyiz. Borç meselesi değili, gönül meselesidir. Bir daha aynı şey olsun yine aynı şeyi seve seve yaparım Trabzonspor için. Sonuçta ben belli bir seviyeye gelmişsem bu Trabzonspor’un sayesindedir. Trabzonspor zaten bizim kulübümüz, bizim camiamız. Her şekilde ona para kazandırmak bizim boynumuzun borcu. Borç ödenmez.

 

*Rubin Kazan’da 2,5 yılın kaldı, şimdi konuşmak için belki erken ama iki buçuk yıl sonra Gökdeniz’in rotası ne olacak? Mesela Türkiye’den transfer teklifi alırsa ilk tercihi Trabzonspor mu olur, kısacası Trabzonspor’da tekrar futbol oynamayı ister misin, jübileni yapmak ister misin?

Federasyonun verdiği yeni kanunlara göre, Türkiye’de jübile yapamıyorum (gülüyor). Ama şunu söyleyeyim Trabzonspor’da forma giymeyi tabi isterim ama artık kısmet diyelim, sonuçta 2.5 yıllık bir sözleşmem var. İlerisi ne olur bilemem. Zamanı geldiğinde göreceğiz. Hayırlısıyla o zamana bir gelelim de.

 

HALEN DAHA KIRGINIM AMA TRABZONSPOR’A DEĞİL

*Orada şampiyonluk yaşadın ama Tür basınında az yer verildi. Bunda Trabzonsporlu Gökdeniz olmanızın nedeni var mı?

Evet, bu Trabzonsporlu olmamızdan kaynaklanıyor. Benim 20 milyon taraftarım var bir tane Trabzonspor camiası baskı yaptırıp da bu kanallarda Trabzon halkını savunacak Trabzonspor’un hakkını savunacak bir şekilde konuşabilecek eski futbolcu bir tane yok. Hadi beni ve Fatih’i geç Rusya’dayız. İstanbul’dan gitseydik çok farklı yazılırdı. Basında biz tabiî ki yer alamayız. Benim Trabzonlu insanım beni eleştiriyor. Benim yerel basınım, beni yerden yere vuruyor yeri geldiği zaman. Yeteri derecede sahip çıkmıyorlar bunu yapan Trabzon basını. İstanbul basınının bana yer vermemesi çok doğal. Çok doğal karşılıyorum.

 

ŞAMPİYONLUK YAŞADIM MAÇA KİMSE GELMEDİ

Dediğim gibi ben şampiyonluk yaşadım en son maça dahi gelemediler. Ben Türk bayrağıyla dolaştım. Rusya’da Türk bayrağıyla dolaşmak nedir bilir misin. Biz bu gururu Türkiye’ye yaşatmak istedik. Bizim başarımız varsa Türkiye’deki insanlar bizim başarımızla mutlu olabiliyorlarsa ne mutlu bizlere. Ya ben, Trabzonsporlu yöneticilerle görüşüyorum iki buçuk yıldır hala maçlarımızı izlemeye gelecekler. Telefonlarla arıyoruz hala gelecekler. Gelsin görsün bekler insan. Buradan giderken bana inanılmaz vefasızlık yaptılar. Beni havalimanında uğurlamaya kimse gelmedi. Hiç kimse ama. Yani hem taraftar olarak kimse gelmedi, hem de camia olarak kimse gelmedi. Sonuçta biz buradan ayrılırken Trabzonspor için ayrıldık. Biz iyi kötü günler yaşadık. Kendi adıma konuşursam Trabzonspor’a iyi şeyler verdiğimi düşünüyorum. Giderken de maddi olarak iyi bir gelir getirdiğimi düşünüyorum. Elimi kolumu sallayarak da gidebilirdim, ama sonuçta insanlar gelip geçicidir biz Trabzonsporluyuz. Trabzonspor’un kazanması önemli. O konuda bir kırgınlığım var. Hala bir kırgınlığım var Ama Trabzonspor’a değil.

 

MİLLİ TAKIM BENİM İÇİN KANAYAN BİR YARA

*Milli takım konusuna gelmek istiyorum, Gökdeniz, Fatih Tekke ve sen milli takıma çağrılmadın. Ve de Türkiye dünya kupasında yok. Spor yazarlarından bazıları şunları söyledi, “Milli Takımda Fatih ve Gökdeniz olsaydı bu takım dünya kupasına giderdi”. Sen buna katılıyor musunuz?

Fatih ve Gökdeniz milli takımda olsaydı milli takım dünya kupasına giderdi diye bir şey yok. Oradaki milli takıma çağrılan futbolcular da bence iyi ve kaliteliydi. Eğer Dünya kupasına gidemediysek, Milli Takım olarak, Türkiye olarak gidemedik. Fatih Gökdeniz olsaydı belki yine gidemeyecektik. Milli Takım son dönemlerde benim kanayan bir yaram. Bir türlü olmuyor, bu saatten sonra olacağını ben de düşünmüyorum. Milli takım hakkında da çok fazla konuşmak istemiyorum, hayırlısı, sonuçta yeni bir hoca geldi, milli takım olayı benim için bitmiştir gibi bir şey.

 

KAPIMIZ HERKESE AÇIK YETERKİ GELMEK İSTENSİN

*Yeni hoca da sizi Milli Takıma çağırmadı, kamuoyu sakatlığını bilmiyor, sakatlığınızdan dolayı mı Milli takıma çağrılmadınız?

Türkiye’de benim sakatlığımı hiç kimse bilmiyor. 2 aydır futbol oynamadım. Ligin başında 3. haftasında oynadığımız bir maçta arkadan kemiğime darbe geldi,kemiğim çatladı, kırılma noktasındaydı, 15 gündür idmanlara başladım. Son birkaç gündür takımla idmanlara çıktım. 2. kamp süresi başlayacak, takımla idmanlara başlayacağım. Sakatlığımdan dolayı Milli Takıma çağrılmadığımı inanmıyorum. Böyle bir şey olsa beni ararlardı, beni Milli Takımdan hiç kimse aramadı. Bir de bazı söylentiler var, bazı yorumlarda Hiddink geldi, Rusya’da futbolcularımızı var onları izlemeye gideceğiz. Bu saate kadar izlemeye gelmedin de bundan sonra mı izlemeye geleceksin. Bizim kapımız her zaman herkese açıktır, yeter ki insanlar gelmek istesin, izlemek istesin…

 

*Dünya Kupası maçlarını seyretme imkanınız oluyor mu, favoriniz hangi takım?

Dünya Kupası maçlarını seyretmiyorum, çünkü zevk almıyorum, belki 2. maçlardan sonra daha zevkli olur diye düşünüyorum. Benim favorim Arjantin ile İspanya, İspanya yenilmesine rağmen kupayı kazanabilir.

 

BARCELONA’YI YIKAN TÜRK NERDE?

*Barcelona’yı yendiğiniz zaman Rusya devlet başkanı Medyedev, bir açılışta Kazan’a gelmiş ve orada “Barcelonya o golü atan kahraman Türk nerede siz görmek istemiş burada nasıl bir diyalog geçti.

Rusca konuştu, ben anlamadım ama tercüman bana sonradan anlattı, açılışta 3 futbolcuyu çağırdı,  bunlardan bir tanesi de bendim. Ben de gittim kendisi ile tanıştım. Ondan önce Rusya Başbakanı Putin ile Başbakanımız Sayın Erdoğan’ın konuşması var. O konuşma beni çok gururlandırdı. Bunlar çok güzel ve mutluluk verici bir şey. Rusya’da böyle şeyler yoktur. Rusya’da bu tip konuşmalar ve futbola önem vermek yoktur. Yeni yeni başladı, Kazan da 1. sırada spor buz hokeyidir. Futbol 2. plandadır, futbol yeni yeni daha  Barcelona ile oynadık, Milan ile oynadık, Barcelona’yı yendik. Heyecan oldu. Şampiyonlar liginin futbolun şehre kazandırdıklarını görme başladılar. Bundan sonra da futbola ilgi biraz daha arttı. İki yıldır şampiyonluk yaşamaya başladık. Bunun verdiği bir heyecan da var onlarda. Şimdi futbolun biraz buz hokeyine karşı popülaritesi arttı. Rusya’da futbol popüler değildi.

 

*Dünya devi Barcelona’yı Türkiye’de bir takım yenseydi yer yerinden oynardı?  Rusya’da abartılı bir kutlama olmadı?

Rusya’da abartılı bir şey olmadı burada hiçbir şey abartılmıyor, bu Rusya olarak değil Avrupa olarak da bu böyle. Biz her şeyi abartılı yaşadığımız için sevinci de üzüntüyü de biz Türkiye’de herhangi bir takım Barcelona’y yense, inanılmaz 1-2 ay onun sevinci yaşanır. Ama Barcelona maçından sonra başka bir takım yenilirsin ondan sonrada seni yerin dibine sokarlar. Biz de orta yok. Barcelonayı yenmek tabiî ki gurur verici. Sonuçta bu çok da büyütülmemesi gerekene bir olay, her takım her takımı yenebilir düzeyde, yeter ki mücadele edilsin, takım oyunu oynansın.

 

*Türkiye’deki yabancı sayısının arttırılmasına nasıl bakıyorsunuz?

Bence çok önemli değil, Türkiye’de Türk futbolcusu yetenekliyse, zaten yabancının önüne geçer. Türkiye’ye gelen her yabancı da kaliteli değil, adı yabancı olsun diye yabancı transferi yapıyoruz. Türkiye’deki paralar yabancı futbolculara gidiyor.

 

GLOWACKİ TRABZONSPOR’A FAYDALI OLUR

*Trabzonspor’un Polanya’dan transfer ettiği Glowacki’yi tanıyor musunuz?

Kazan’da takım arkadaşım Vuraski diye futbolcumuz var, Polanyalı Mili takımda Glowacki ile beraber oynadılar. Bu futbolcu ile kampta görüştük. Bu futbolcu  Glowacki için “Sakin bir futbolcu, Trabzonspor’a faydalı olabilecek birisi” dedi.. İnşallah da  Trabzonspor için hayırlısı olur.

 

ŞENOL HOCAM İLE GÖRÜŞÜYORUM

*Şenol hoca sizi arıyor mu?

Şenol hoca ile devamlı görüşüyoruz, sağ olsun Şenol hocam devamlı arar, ben de hocamı sık sık ararım.

 

BAŞKAN SADRİ ŞENER BENİ HİÇ ARAMADI

*Şenol hoca beni aradı dediniz, Başkan Sadri Şener şampiyon olduğunuzda seni aradı mı?

Başkan Sadri Şener beni aramadı, ben transfer olduğumda başkanım beni aramadı, şampiyonluktan sonra da aramasını beklemezdim, ama Trabzonspor’dan arayanlar oldu.

 

ALMANYA VE İSPANYA’DAN TEKLİF ALIYORUM

*Gökdeniz Karadeniz 2.5 yıl daha sözleşmesi var, size transfer teklifi oluyor mu?

Yurt dışından oluyor, Avrupa’dan transfer teklifleri alıyorum.  Almanya, İspanya’dan transfer teklifleri var ama Rusya’dan futbolcu transfer etmek biraz zor.  Türkiye’de kulüplerin paraya ihtiyacı olur, Rusya’da böyle bir şey yok. Paraya ihtiyaçtan dolayı futbolcu satmazlar, genelde sözleşmesi biten futbolcular bonservisini alarak gidiyorlar. Ya da sözleşmesini uzatıyorlar. Eğer futbolcu da çok gitmek istiyorsa kulüp de buna sıcak bakıyorsa o zaman transfer gerçekleşir.

 

KAZAN’DA MUTLUYUM

*Avrupa’ya gitme hayaliniz var mı?

Şuanda böyle bir şey yok, Kazan’da mutluyum, zaman neyi gösterir bunu bilemeyiz. Futbolda ne zaman neyin ne olacağı belli olmuyor bakıyorsun 6 ay sonra başka takıma gitmişsin.

 

TÜRKİYE’DEN TEKLİF ALMADIM TRABZONSPOR’DA DAHİL

*Türkiye’den transfer teklifi var mı?

Türkiye’den herhangi transfer teklifi gelmedi. Trabzonspor’da dahil (gülüyor)  belki sözleşmemi uzatacağım belki futbolu orada bırakacağım şimdiden bir şey söylemek için erken.

 

*Daha sonra Trabzonspor ile yollarınız kesişebilir mi?

Futbol bu tabiî ki kesişebilir, ileriki zamanlarda Trabzonspor içinde mutlaka olmak isteriz.

 

Röportajın Devamı için 3.sayfaya tıklayınız.

1 - 2 - 3

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler