Ay-Yıldızlılar 24 yıl sonra Dünya Kupası’nda: Hakem listesinde Türk yok
A Milli Futbol Takımı, 2026 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off finalinde karşılaştığı Kosova'yı 1-0’lık skorla geçerek tarihi bir başarıya imza attı. Bu sonuçla birlikte Türkiye, tam 24 yıllık aranın ardından Dünya Kupası finallerine katılma hakkı kazandı.
Millilerin Rakipleri Belli Oldu
Dünya Kupası hasretine son veren Ay-Yıldızlı ekibimizin turnuvadaki rotası da netleşti. Milliler, 2026 Dünya Kupası’nda D Grubu’nda yer alacak. Türkiye’nin gruptaki rakipleri Amerika Birleşik Devletleri, Paraguay ve Avustralya oldu.
FIFA Listesinde Türk Hakem Yer Almadı
Milli takımın saha içerisindeki bu büyük başarısına karşın, organizasyonun hakem kadrosunda Türkiye hayal kırıklığı yaşadı. FIFA tarafından resmi olarak açıklanan 2026 Dünya Kupası hakem listesinde Türkiye’den hiçbir hakeme görev verilmediği görüldü.
50 Ülkeden 170 Hakem Seçildi
Dünya Kupası’nda görev yapacak isimler için 50 farklı ülkeden titiz bir seçim yapıldı. Toplamda 52 orta hakem, 88 yardımcı hakem ve 30 VAR hakeminden oluşan 170 kişilik geniş kadroda herhangi bir Türk temsilcisinin bulunmaması dikkat çekti.
Kaynak:Haber61

