Uzay Heparı kimdir? Uzay Heparı ne zaman öldü?

Adı Sezen Aksu ve Yıldız Tilbe ile anılan Uzay Hepari kimdir? Uzay Heparı ne zaman öldü? İşte Uzay Heparı hakkında merak edilen tüm detaylar haberimizde.

Uzay Heparı kimdir? Uzay Heparı ne zaman öldü?

Uzay Heparı’nın kim olduğu merakla araştırılıyor. Peki Uzay Heparı kimdir? Uzay Heparı ne zaman öldü? İşte detaylar haberimizde...

Bir döneme başarıları ile damgasını vuran ve Demet Akbağ’ın park halindeki aracına vurarak 11 gün yoğun bakımda kalmasının ardından hayatını kaybeden Uzay Heparı kimdir?

Uzay Heparı kimdir? Uzay Heparı ne zaman öldü?

UZAY HEPARI KİMDİR?

4 Temmuz 1969 yılında dünyaya gelen Uzay Heparı, Türk müzisyen, aranjör, besteci ve oyuncudur. Klasik müzik eğitimi almış ve 1980 yıllarında lisede okurken İstanbul Gelişim Orkestrası’na girerek elektro klavyede kendini geliştirmiştir. 19 yaşında piyona çalarak kariyerine ilk adımları atmıştır. Birçok pop albümlerinde düzenlemeler yapmış ve böylece müzik dünyasında var olmaya başlamıştır.

1990’lı yılların pop dünyasında Sezen Aksu’nun ekibinde yer almaya başlamıştır. Aşkın Nur Yengi'nin Hesap Ver (1991) ve Sıramı Bekliyorum (1993), Sertab Erener'in Sakin Ol! (1992) ve Lâ'l (1994), Sezen Aksu'nun Deli Kızın Türküsü (1993), Levent Yüksel'in Med Cezir (1993) ve Demet Sağıroğlu'nun Kınalı Bebek (1994) gibi albümlerdeki düzenlemeleri ve besteleriyle dönemin çok büyük albümlerine imza attı. Bazı sanatçıların kliplerinde de rol aldı. 1993 yılında Atıf Yılmaz'ın yönettiği Gece, Melek ve Bizim Çocuklar (1994) adlı filmde başrolde yer alarak oyunculuğa başladı.

Uzay Heparı bir dönem Sezen Aksu ve Yıldız Tilbe ile anılmıştır. 1993 yılında modacı Zeynep Tunus ile evlenmiştir. Geçirdiği trafik kazası ile 1994 yılında meydana gelmiştir. O sırada hamile olan eşi 1995 yılında oğulları Uzay Kanat Heparı’yı dünyaya getirmiştir.

Uzay Heparı kimdir? Uzay Heparı ne zaman öldü?

UZAY HEPARI NE ZAMAN ÖLDÜ?

Uzay Heparı 1994 yılında demet Sağıroğlu’nun ilk albümü üzerine çalışmaktaydı. kısa süre önce aldığı motosikleti ile Etiler Koç Köprüsü üzerinde Demet Akbağ'ın arızalanan arabasına çarptı ve boynu kırılarak ağır yaralandı. İstanbul International Hospital'de 11 gün süren bitkisel hayatın ardından, 31 Mayıs 1994 tarihinde hayatını kaybetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler