Twitch'te Donate Nasıl Atılır? Donate Atmak Nedir?

Günümüzde canlı yayın platformlarından biri de Twitch. Bu platformla ilgili Twitch'te donate nasıl atılır? sorusu en çok merak edilenlerden. İşte detaylar

Twitch'te Donate Nasıl Atılır? Donate Atmak Nedir?

Bilindiği üzere Twitch bir çok insanın çeşitli içeriklerle canlı yayın yaptığı bir platform. Bu platformda "donate" terimi bağış için kullanılıyor. Peki Twitch'te donate nasıl atılır? İşte ayrıntılar

Günümüzde oldukça popüler olan bu yayıncılık türü içerisinde oyundan sohbete kadar bir çok içeriği barındırıyor. Bir çok insan bu yayınlar sırasında gelen bağışlarla ekonomik özgürlüğünü ilan etmiş durumda. İzleyenlerini memnun eden ve eğlendiren yayıncılar bunu bir meslek haline getirmiş durumda. İzleyenler ise bu eğlencenin karşılığı olarak bağışlarda bulunmakta. Bu bağışlar bazen cüzi miktarlarda olsa da bazen binlerce liraya ulaşabilmekte. Peki bir yayıncıya nasıl bağış (donate) gönderilir ? 

Bir yayıncıya donate (bağış )  atabilmeniz için yeterli bakiyenizin olması gerekmektedir. Twitch veya youtube sekmesinde bulunan yayıncılardan hangisine donate atmak istiyorsanız; Yayıncı Ara bölümünden donate atmak istediğiniz yayıncının ismini aratarak; çıkan sonuçtan ‘Yayıncıyı Destekle’ butonuna tıklamalısınız. Bakiyeniz yeterli ise bağış atabilir, yeterli bakiyeniz yok ise bakiye yüklemeniz gerekmektedir. (Bağış gönderirken yayıncının belirlemiş olduğu minimum bağış miktarını göz önünde bulundurmanız gerekmektedir.)

Twitch'te Donate Nasıl Atılır? Donate atmak nedir?

PayPal Türkiye’den yasaklandıktan sonra Twitch donate nasıl atılır tam bir muamma haline geldi. İnsnalar sevdikleri izleyicilere donate atmak istiyor ancak nasıl yapacağını bilmiyor. Türk Twitch izleyicileri merakla nasıl donate atabileceklerini araştırıyor.

PayPal’ın Türkiye’de yasaklanmasının ardından Twitch yayıncıları, izleyicilerin kendilerine donate atabileceği yan platformları kullanmaya başladı. Bu platformlar sayesinde izleyiciler donate atabiliyor. Bu yazımızda bağış yapmayı sağlayan platformların hangileri olduğundan ve nasıl bağış yapabileceğinizden bahsedeceğiz.

Sevdiğiniz Twitch yayıncılarına donate atmanızı sağlayan pek çok platform bulunuyor. Donate atmadan önce bu platformlarda hesap açıp hesabınıza para yüklemeniz gerekir. Para yüklemeden kimseye bağış atamazsınız. Yaptığınız bağışı geri alma gibi bir durum yoktur. Bu nedenle bağış yaparken yazdığınız miktara dikkat etmelisiniz, aksi taktirde üzülebilirsiniz. 

Donate atma ile ilgili ön bilgiyi verdiğimize göre hep beraber donate nasıl atılır adım adım inceleyelim. Twitch donate atma şu şekilde yapılır:

Öncelikle bağış yapacağını Twitch yayıncısının profilinde yer alan bağış linkine tıklayın. Her yayıncı profilinde bağış yapmanızı kolaylaştıracak bir link bulundurur.

Ardından linki takip ederek bağış yapacağınız platforma gidin.

Bağış platformunda hesabınız varsa oturum açın eğer hesabınız yoksa yeni bir hesap oluşturun.
Sonra kredi veya banka kartınızı kullanarak hesabınıza para yükleyin. Eğer hesabınızda para varsa bu adımı atlayabilirsiniz.

Bağış yapmak istediğiniz yayıncının sayfasında olduğunuzdan emin olun. Eminseniz bağış yapmak istediğiniz miktarı girin, ekranda görünecek olan isminizi yazın, mesajınızı ekleyin ve “destekle” butonuna tıklayın.

Bu platformlar sizden aldığı bağışları Twitch yayıncılarına iletir. Bağış yaptıktan sonra ekranda isminiz ve bağış mesajınız görünür. Böylece yayını izleyen herkes sizin bağış yaptığınızı görür.

Twitch Donate Atma Siteleri
Twitch donate atma için oluşturulmuş farklı farklı siteler mevcuttur. Bazı ünlü Twitch yayıncılarının kullandıkları bağış siteleri şöyledir:
streamelemts.com
bynogame.com
foxngame.com
 

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler