Tsantsa Nedir?

Tsantsa, İzmir'de gerçekleştirilen bir operasyonda ele geçirilmesiyle merak konusu oldu. Peki tsantsa nedir? işte detaylar

Tsantsa Nedir?

TSANTSA NEDİR?

Tsantsa Küçültülmüş kafa anlamına gelmektedir.

Amazon yerlilerinden Jivaroan kabilesi tarafından, insanların başlarının kesilerek özel işlemlerle küçültmelerine tsantsa denir.

Jivaroan kabilesine ait yerliler, öldürdükleri düşmanlarının başlarını keserek, içini boşaltıp bir portakal kadar küçültürler. Ardından boyunlarına asarak bir kahramanlık göstergesi olarak kullanırlar. Adına tsantsa dedikleri bu işlemin kendilerini koruyacağına inanırlar.

Söz konusu kabileleri Ekvadar ile Peru'daki Shuar, Achuar, Huambisa ve Aguaruna kabileleri oluşturmaktadır. 

Ayrıca tsantsayı yapan tek kabile olarak da Jivaroan kabilesi olarak bilinmektedir.

Tsantsa ticari amaçlar için de kullanılmakta turistlere ve koleksiyonerlere yüksek meblağlar karşılığında satılmaktadır.

TÜRKİYE'DE DE YAKALANDI

Öte yandan İzmir'de gerçekleştirilen bir tarihi eser operasyonunda tsantsalar yakalandı. Söz konusu haberi okumak için tıklayın;

Operasyonda Tsantsa yakalandı

Tsantsa Nedir?

Tsantsa Nedir?

Tsantsa Nedir?

Tsantsa Nedir?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Nedir, Ne Anlama Gelir?