Retro ne demektir? Retro ne anlama gelir?

Retro, son dönemlerde sıkça gündeme gelen moda programlarında konuşulan bir ifade oldu. Peki retro nedir, retro ne anlama gelir? İşte detaylar

Retro ne demektir? Retro ne anlama gelir?

Günlük hayatta kullandığımız veya duyduğumuz bazı kelimeleri ilk kez duyup anlamını merak ediebiliyoruz. Bu kelimelerden biri de Retro olabilir. Retro ne demek, Retro ne anlama gelir? gibi soruların yanıtını buradan öğrenebilirsiniz.

RETRO NE DEMEK?

Son yıllarda özellikle moda sektöründe sıkça kullanılan retro geriye dönüş anlamında kullanılır. Bir çok üründe kullanılan bir tarz olarak karşımıza çıkmaktadır. Eski dönemlerde kullanılan moda olan renklerin yeniden kullanılması, 20-30 yıl öncesinin modasını güncelleyerek günümüzde kullanılmasıdır.

Bu tarz için önek olarak giyim ve mobilya sektörleri gösterilebilir. İki sektörde de sıkça kullanılan bir tarzdır.

Latin kökenli bir kelime olan Retro aynı zamanda astroloji ve tıpda da kullanılmaktadır. Mesela astrolojide "Merkür retrosu" ifadesi sıkça duyulmaktadır. 

Retro ne demektir? Retro ne anlama gelir?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler