Rehinli Araç Nedir? Rehinli Araç Satışı Nasıl Yapılır?

Ülkemizde araç alım satımı önemli bir sektör haline geldi. Bu sektörde rehinli araç terimi de oldukça duyuluyor. Peki Rehinli Araç Nedir, ne demektir, Rehinli Araç Satışı Nasıl Yapılır? işte detaylar

Rehinli Araç Nedir? Rehinli Araç Satışı Nasıl Yapılır?

Araç alım satımı ekonominin önemli bir ayağını oluştururken dev bir sektör haline geldi. Bu iş ile uğraşanların sıklıkla kullandığı "rehinli araç" terimi bilmeyenler için emrak konusu oluyor.  Peki Rehinli araç nedir ? Rehinli araç satışı nasıl yapılır? İşte detaylar

Rehinli Araç Nedir ? 

Bir banka veya finans kurumunda alınan kredi desteği ile satın alınan aracın, o banka veya finans kurumu tarafından teminat olarak görülmesi durumuna rehinli araç denilmektedir.  Bu durumda borçlu kişi borcunu ödeyemediği durumda banka veya finans kurumu aracı haciz ettirerek satışını sağlayabilir.

Bir aracın rehinli olup olmadığını anlamak için artık E devlet üzerinden rehinli araç sorgulaması yapılabiliyor. Tescilli araç sorgulama başlığı altında hak mahrumiyeti butonuna tıklayarak rehin olup olmadığını görebilirsiniz.

Rehinli Araç Nedir ? 

Rehinli Araç Satılabilirmi ?

Üzerinde rehin olan aracın bu şekilde satılması mümkün değildir. Satış öncesinde araç sahibinin ilgili banka veya finans kurumundaki hak mahrumiyetini kaldırması gerekiyor. İnsanlar bunu farklı yollarla aşmayı deneyebiliyorlar. Örneğin alıcı kişi kalan kredi tutarının tamamını araç sahibi adına bankaya yatırarak rehin problemi çözülüp satış yapılabiliyor.

Ayrıca bazı galeriler de bu durumla ilgili çözümler sunabiliyor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Nedir, Ne Anlama Gelir?