Pişmaniye nasıl yapılır? Masterchef pişmaniye tarifi!

Evde pişmaniye yapmak düşündüğünüz kadar zahmetli olmayabilir. Size karmaşık gelse de bu eşsiz lezzet olan ve çocukların gözdesi pişmaniye tarifini sizler için derledik. Pişmaniye nasıl yapılır? Masterchef pişmaniye tarifi!

Pişmaniye nasıl yapılır? Masterchef pişmaniye tarifi!

Hafif ve lezzetli bir tat olan pişmaniye, kendi evinizde yapabileceğiniz harika bir atıştırmalıktır. Pişmaniye yapmak hiç de karmaşık değil. Damaklarda bırakacak olduğunuz tat için hazırsanız başlayalım.

Ev yapımı pişmaniye tarifini adım adım açıklayacağız. İşte pişmaniye tarifi! Pişmaniye nasıl yapılır? Masterchef pişmaniye tarifi!

PİŞMANİYE NASIL YAPILIR?

GEREKLİ MALZEMELER

2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı un
1 çay bardağı nişasta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
1 su bardağı dövülmüş fındık veya ceviz içi (isteğe bağlı)

PİŞMANİYE NASIL YAPILIR?

İlk adım, büyük bir tencerede toz şeker, su ve sirkeyi karıştırmaktır. Orta ateşte kaynayana kadar karıştırın. Kaynadığında, karışımı kaynatmaya devam edin ve şekerin rengi hafifçe karamel halini alana kadar pişirin.

Karamel renkli şeker karışımını ocaktan alın ve tereyağını ekleyin. Tereyağı eridikten sonra unu ekleyin ve karıştırın. Un iyice karıştıktan sonra karışımı ocakta tekrar ısıtın.

Sıvı yağ ve nişastayı ekleyin. Karışım pürüzsüz hale gelene kadar iyice karıştırın. Ardından vanilya özütünü ekleyin ve karıştırın.

Hazırladığınız hamuru iki eşit parçaya böldükten sonra her bir parçayı iki katına kadar katlayın. Ardından her parçayı ince bir rulo haline getirin.

Ruloları ince ince dilimleyin ve dilimleri elinizle hafifçe açarak incir şekli verin. Dilerseniz bu aşamada dövülmüş fındık veya ceviz içi de ekleyebilirsiniz.

Ev yapımı pişmaniye dilimlerini servis tabağına yerleştirin ve soğumaya bırakın.

Pişmaniye nasıl yapılır? Masterchef pişmaniye tarifi!

Pişmaniye nasıl saklanır?

Pişmaniye, hava almayan bir kapta veya hava geçirmez bir kapta saklandığında birkaç hafta boyunca tazeliğini korur. Ancak, taze olduğu zaman daha lezzetlidir.

Ev yapımı pişmaniye nasıl daha lezzetli hale getirilir?

Pişmaniye tarifinizi daha lezzetli hale getirmek için taze fındık veya ceviz içi ekleyebilirsiniz. Ayrıca vanilya özütü kullanarak tatlandırabilirsiniz.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler