Müşkülpesent ne demek? Müşkülpesent ne anlama gelir?

Anlamını bilmediğimiz kelimeler üzerinde araştırmalar yaparak ne anlama geldiğini merak ediyoruz. Günümüzde en fazla anlamı araştırılan kelimelerden biri de müşkülpesent kelimesidir. Peki müşkülpesent ne demek? Müşkülpesent ne anlama gelir?

Müşkülpesent ne demek? Müşkülpesent ne anlama gelir?

Edebiyatın renkli dünyasında veya günlük sohbetlerde karşılaştığımız farklı ve etkileyici kelimeler, dilimizin zenginliğini yansıtır. Bu kelimelerden biri de "Müşkülpesent"tir. Peki, bu ilginç kelime ne anlama gelir ve kullanım alanları nelerdir? Müşkülpesent ne demektr? Müşkülpesent ne anlama gelir? İşte "müşkülpesent" kelimesi hakkında merak edilenler:

Müşkülpesent kelimesi, dilimizde iki farklı kültürün izlerini taşıyor: Arapça ve Farsça. Bu kelime, genellikle zor beğenen, seçici ve titiz kişileri tanımlamak için kullanılır. Buna ek olarak, müşkülpesent, bir işi yapmak konusunda isteksiz olan ve sürekli bahaneler üreten kişiler için de kullanılan bir tabir haline gelmiştir.

Türk Dil Kurumu (TDK) kelime anlamında müşkülpesent için "güç beğenir" ve "bir işi yapmamak için her türlü bahane uyduran kişi" olarak iki anlam belirtmiştir. Kelimenin köküne bakıldığında, "müşkil" Arapçadan gelirken "pesend" kelimesi Farsça kökenlidir. Böylelikle müşkülpesent, dilimizdeki çeşitliliği ve tarihi geçmişi ile dikkat çeker.

Bu kelime, aynı zamanda kişilerin davranışlarına dair ince bir eleştiriyi ya da gözlemi ifade etme gücüne sahiptir. Bir işe koyulurken gösterilen aşırı seçiciliği veya gereksiz yere yapılan nazı anlatırken kullanılır.

Dolayısıyla müşkülpesent, Türkçe'nin zengin sözlük yapısında yer alan ve günlük hayatta da karşımıza çıkabilen özel kelimelerden biridir.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler