Mübaşir ne demek? Kime mübaşir denir? Mübaşirler ne iş yapar?

Mübaşir, mahkemelerde sıkça karşılaşılan tabirler arasında yer alıyor. Peki mübaşir ne demek? Mübaşirler ne iş yapar? İşte merak edilenler...

Mübaşir ne demek? Kime mübaşir denir? Mübaşirler ne iş yapar?

Mübaşirlerin ne iş yaptığı sıklıkla merak ediliyor. Peki mübaşir ne demek? Mübaşirler ne iş yapar? İşte merak edilenler...

MÜBAŞİR NE DEMEK? KİME MÜŞABİR DENİR?

Mahkeme salonlarının sessiz ve düzenli bir çalışma ortamını sağlamak, dava taraflarını ve tanıkları çağırmak, yargıcın talimatlarını yerine getirmek - tüm bunlar mübaşirin sorumlulukları arasında yer alır. Türk Dil Kurumu'na (TDK) göre, mübaşir; mahkemelerde duruşmalara katılacak kişileri ve tanıkları çağıran, yargıcın emirlerini ileten, resmi belgeleri taşıyan görevlilere verilen isimdir.

MÜBAŞİR NE İŞ YAPAR?

Mübaşirler, duruşmanın düzenini koruyan, yargı sürecinin sorunsuz işlemesine katkıda bulunan önemli figürlerdir. Bir nevi mahkemelerin iletişim ve koordinasyonunu sağlayıcı rol oynarlar. Duruşma öncesi ve sırasında birçok önemli görevi yerine getirerek, adli sürecin aksamadan yürütülmesine yardımcı olurlar. Mahkeme salonunda görev yapan mübaşirlerin profesyonellikleri ve disiplinleri, mahkemenin ciddiyetini ve resmiyetini yansıtır.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler