Kurban bayramı ne zaman? Kurban bayramı tatili kaç gün? (2024)

2024 Kurban bayramı tatili kaç gün olacak? Kurban bayramı tatili 9 gün olacak mı? Bu soruların cevabı haberimizde.

Kurban bayramı ne zaman? Kurban bayramı tatili kaç gün? (2024)

İslam dünyası için büyük bir öneme sahip olan Kurban Bayramı, hızla yaklaşıyor. Peki, Kurban Bayramı ne zaman? 2024 Kurban Bayramı tatili kaç gün sürüyor? Tüm detayları sizin için derledik.

Her yıl sabırsızlıkla beklenen ve dini bayramlardan biri olan Kurban Bayramı artık kapıda. Bu özel zaman, hem dini sorumluluklarını yerine getirmek isteyenler hem de dinlenmek isteyenler için önem taşıyor. Kurban Bayramının ne zaman başlayacağı ve tatil süresi vatandaşlar arasında merak konusu.

Kurban Bayramı öncesi, şehirlerde kurban pazarları kuruluyor ve kurban kesim alanları hazırlanıyor. Kurban almak isteyenler ve besiciler arasında sıkı pazarlıklar yapılıyor.

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Diyanet Takvimi'ne göre, 2024 yılı Kurban Bayramı arifesi 15 Haziran Cumartesi, Kurban Bayramı 1. Gün ise 16 Haziran Pazar. Kurban Bayramı'nın 2. Günü 17 Haziran Pazartesi, 3. Günü 18 Haziran Salı ve 4. Günü 19 Haziran Çarşamba günlerinde kutlanacak.

kurban-bayrami.jpg

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN?

Kurban ibadetlerini yerine getirirken dinlenmek isteyenler için önemli bir soru da Kurban Bayramı tatilinin kaç gün sürdüğü. 2024 yılı Kurban Bayramı, 16 Haziran Pazar günü başlıyor. 4 gün süren bayramın son günü ise 19 Haziran Çarşamba. Şu an için herhangi bir karar alınmadıysa, bayram tatili 4 gün olacak. Ancak önümüzdeki günlerde alınacak bir kararla 20 Haziran Perşembe ve 21 Haziran Cuma günlerinin de tatil olması durumunda, Kurban Bayramı Tatili 9 gün sürebilir.

Kurban Bayramı tatilinin uzunluğuna dair kararın yakın bir zamanda açıklanması bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Nedir, Ne Anlama Gelir?