Kolonya koklamak ve sürmek orucu bozar mı?

Birçok kişi kolonyanın sürülmesi ve koklanması halinde orucun bozulup bozulmadığını merak ediyor. Detaylar haberimizde.

Kolonya koklamak ve sürmek orucu bozar mı?

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte oruç tutan milyonlarca Müslüman, orucun hangi durumlarda bozulacağını merak ediyor.

İslam'a göre, oruç niyet edilerek tutulduktan sonra iftar vaktine kadar yiyecek ve içecekten uzak durmak gerekmektedir. Ancak, oruçlu iken kolonya sürmenin orucu bozup bozmayacağı konusu birçok kişi tarafından sorgulanmaktadır. Diyanet'in konu hakkındaki açıklamalarıyla bu konuyu aydınlığa kavuşturabiliriz.

Diyanet'in belirttiğine göre, oruç tutan bir kişinin kolonya sürmesi doğrudan orucu bozacak bir eylem olarak değerlendirilmemektedir. İslam'a göre, orucu yalnızca yemek, içmek, cinsel ilişkiye girmek, kusmak ya da hacamat yaptırmak gibi belirli eylemler bozar. Bunun dışında, günlük yaşamın bir parçası olan yıkanmak, ağzı çalkalamak, diş fırçalamak, sürme çekmek, yağlanmak, parfüm ya da deodorant kullanmak gibi rutin davranışlar orucu bozmazlar. Dolayısıyla, kolonya sürmek de oruç ibadetini geçersiz kılmaz.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Nedir, Ne Anlama Gelir?