KAAN ne demek? KAAN açılımı ve anlamı nedir?

KAAN ne demek? KAAN açılımı ve anlamı nedir? İşte detaylar...

KAAN ne demek? KAAN açılımı ve anlamı nedir?

Milli savaş uçağı KAAN, bugün gökyüzüyle ilk buluşmasını gerçekleştirdi. Sosyal medyadan forumlara kadar geniş bir alanda KAAN kelimesinin ne anlama geldiği ve bu ismin seçilme nedeni yoğun ilgi gördü. "Kaan mı, Kağan mı?" gibi soruların yanı sıra "KAAN kelimesinin anlamı nedir?" gibi sorular da gün boyunca sıkça soruldu. Türk Dil Kurumu'nun (TDK) sözlüğünde "Kağan" kelimesi "Hanların hanı, devlet başkanı" anlamına gelirken, KAAN kelimesinin herhangi bir kısaltma olmadığı ve milli muharip uçağımıza özgü bir isim olduğu belirtildi.

KAAN'ın ilk uçuşunun ardından, kelimenin anlamı ve açılımı üzerine yapılan araştırmalar dikkat çekti. Türk Dil Kurumu'na göre, Türkçede "KAAN" kelimesi bir anlam ifade etmese de, "Kağan" kelimesi Türkçede "devlet başkanı" anlamına gelmekte ve bu bağlamda kullanılmaktadır. KAAN ismi ise bu özel savaş uçağımızın adı olarak belirlenmiş ve herhangi bir açılım içermemektedir.

Milli savaş uçağı KAAN'ın teknik özellikleri de büyük ilgi gördü. 17 Mart 2023'te hangardan çıkan KAAN, 9 aylık bir hazırlık sürecinin ardından ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Türk mühendislerinin emeğiyle gökyüzüne yükselen KAAN, tasarımı ve imalatıyla tamamen milli bir proje. 14 metre kanat açıklığı, 6 metre yüksekliği ve 21 metre uzunluğa sahip olan KAAN, tek kişilik bir kokpite, çift motor gücüne, yüksek manevra kabiliyetine, radara karşı düşük görünürlüğe, gövde içine gizlenebilen silah sistemlerine ve elektronik harp yeteneklerine sahip olmasıyla ön plana çıkıyor.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler