Fucidin krem nedir, ne iş yarar?

Fucidin krem neye iyi gelir? Ne iş yarar ve ne için kullanılır? Detaylar haberimizde.

Fucidin krem nedir, ne iş yarar?

Fucidin krem, bir antibiyotik olan fusidik asit içeren bir topikal (yerel olarak uygulanan) antibakteriyel kremdir.

Fucidin kremin nedir? Ne iş yarar, hangi durumlarda kullanılır gibi sorulara yanıt aranıyor.

Fusidik asit, birçok bakteri türüne karşı etkili olan bir madde olarak bilinir. Fucidin krem genellikle cilt enfeksiyonları, özellikle stafilokok bakterilerine bağlı olan enfeksiyonların tedavisinde kullanılır.

Fucidin krem genellikle aşağıdaki durumlar için reçete edilebilir:

Deri enfeksiyonları: Özellikle stafilokok bakterilerinin neden olduğu cilt enfeksiyonlarına karşı etkilidir. Bunlar arasında selülit, cilt apseleri, impetigo ve diğer bakteriyel cilt enfeksiyonları bulunabilir.

Göz kapağı iltihapları: Fusidik asit içeren göz merhemi, bakteriyel konjonktivit veya diğer göz kapağı enfeksiyonları için kullanılabilir.

Fucidin krem, doktor tarafından önerildiği şekilde kullanılmalıdır. Kullanmadan önce ve kullanırken doktorunuzun talimatlarını dikkatlice takip etmelisiniz.

Ayrıca, kremi uyguladıktan sonra ellerinizi yıkamak önemlidir ve göz temasından kaçınılmalıdır. Eğer herhangi bir yan etki veya sorun yaşarsanız, derhal doktorunuza başvurmalısınız.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler