Berat Kandili'nde hangi dua ve sureler okunur?

Berat Kandili'nde hangi dua ve sureler okunur? İşte detaylar...

Berat Kandili'nde hangi dua ve sureler okunur?

Berat Kandili, Müslümanların kutsal kabul ettikleri ve ibadet, dua ile geçirdikleri özel bir gecedir. Bu gece, Recep ayının 14. gecesine denk gelir ve "arınma, affedilme" anlamlarına gelen Berat kelimesiyle ifade edilir. Müslümanlar, bu gecede geçmişteki yanlışlarından dönüş yaparak Allah'tan bağışlanma talep ederler, hayırlı dileklerde bulunurlar ve geleceğe dair umutlarını tazeleyerek dua ederler. Berat Kandili'nde özellikle yüce Allah'a yakınlaşma niyetiyle okunması tavsiye edilen bazı dualar ve sureler bulunmaktadır.

Berat Kandili'nde okunacak dua ve sureler arasında öne çıkanlar şunlardır:

  • Akşam namazı sonrası başlanan ibadetlerde Yasin-i Şerif'in üç kere okunması, her bir Yasin sonrasında özel Berat duasının yapılması önerilir. Her bir Yasin okuması farklı niyetlerle; ilk olarak iyi bir kul olabilmek, ikinci olarak hayırlı bir ömür sürmek, üçüncü olarak ise helal rızık kazanmak amacıyla yapılır.
  • İstiğfar etmek, yani Allah'tan günahların bağışlanmasını dilemek,
  • Salevat-ı Şerife (Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e salat ve selam getirmek),
  • Fatiha-i Şerife, Ayet'ül-Kürsî, Tevbe Suresi'nin son iki ayeti,
  • İhlas, Felak ve Nas surelerini okumak,
  • "Sübhânallâhi ve'l-hamdü lillâhi velâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber. Velâ havle velâ kuvvete illâ billâhi'l-aliyyi'l- azîm." zikrini 14 kez tekrarlamak,
  • Salevat-ı Şerife'yi 14 kez okuyarak dua etmek, Salat-ı Münciye'yi okumak,
  • "Eûzu bi-afvike min ikâbike ve eûzu bi-ridâke min sahatike ve eûzu bike minke. Celle vechuke lâ-uhsî senâen aleyke, ente kemâ esneyte alâ nefsike." duasını yapmak da bu özel gecede yapılabilecek ibadetler arasındadır.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler