Berat Kandili nedir? Berat Kandili mesajları 2024

Temize çıkma, af ve bağışlanma anlamına gelen Berat Kandili için internet üzerinden çeşitli araştırmalar yapılıyor. Detaylar haberimizde.

Berat Kandili nedir? Berat Kandili mesajları 2024

Berat Kandili, İslam inancına göre önemli bir gecedir. Bu gece, İslam takvimine göre Recep ayının 14. gününde kutlanır. Berat, Arapça kökenli bir kelime olup, "temize çıkma, af ve bağışlanma" anlamına gelir. Berat Kandili, Müslümanlar için geçmiş yıllarda işledikleri günahların affedilmesi ve gelecek yıllara temiz bir sayfa açma fırsatı olarak kabul edilir.

Berat Kandili'nde Müslümanlar, ibadetlerini artırır, Kur'an okur, dua eder ve geceyi ibadetle geçirirler. Bu geceyi fırsat bilerek tövbe edip günahlardan arınma niyeti taşırlar. Müslümanlar için Berat Kandili, manevi bir yenilenme ve Allah'a yakınlaşma fırsatı olarak değerlendirilir.

Berat Kandili mesajları 2024

"Berat kandili hürmetine... tüm dualarınızın kabul olması dileği ile. Hayırlı kandiller..."

"Ey büyük Allahım sen affedicisin. Ne olur bizleri de bu mübarek Berat kandili hatırına aff ve mağfiret eyle. Ülkemizi ve milletimizi her türlü tehlikelerden depremlerden doğal afetlerden sen Muhafaza eyle."

"Bu gece ona açılan tüm elleri samimi kalpleri boş geri çevirmesin. Hepimizin günahlardan Berat etsin. Hayırlı bereketli kandiller..."

"Ramazan ayının müjdecisi Berat Kandili’nin tüm islam ailemine huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.
Hayırlı kandiller. "

"Ruhu nefis zindanından kurtarmaktır. Berat
nefsi haktan satın almanın adıdır. Berât
Bir yılın değil, ebedi kurtuluşun adıdır Berât.Hayırlı Kandiller..."

"Sen bize doğru yolu göster ya Rab
üstümüzde taşıyamayacağımız yükleri, omuzlarımıza verme. Berat gecesinin hayrına bizleri Berat’e eriştir"

"Birbirine her koşulda samimiyetle iyiliği, hakkı ve sabrı tavsiye eden insanların yol arkadaşlığı, bu zamanda sahip olunabilecek en değerli hazinelerden biridir. Berat Kandiliniz kutlu olsun."

"Bir dua gönderiyorum hepinize sağlık, mutluluk, huzur olsun. Sevdikleriniz yanınızda, dünyanız barış dolu olsun. Berat Kandiliniz Mübarek Olsun!"

"Berat gecesi göklerin kapıları açılır, melekler müminlere müjde verir ve ibadete teşvik ederler. [Nesai]"

"Af, barış, manevi anlamda arınma ve kurtuluşun temsil edildiği Berat kandilinde, herkese hayırlı kandiller diliyorum."

"Yarabbi bu gece ömrümüze sen hayırlı yazılar yaz. Tüm yorgunluklardan berat nasip eyle. Ne istediğini bilmeyen insanlardan uzak eyle..
Gönlümüzde bahar çiçekleri açtıracak. İnsanları hayatımızda daim eyle. Kalan ömrümüzü geçen ömrümüzden güzel eyle. Amin"

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler