Salih Dursun'un olay fotoğrafı ödül kazandı

Galatasaray-Trabzonspor maçında yaşanan ve Türk spor tarihine damga vuran olayın fotoğrafı 'Yılın Spor Fotoğrafı' ödülünü kazandı.

Salih Dursun'un olay fotoğrafı ödül kazandı

Trabzonspor'un o dönemdeki oyuncusu Salih Dursun'un hakem Deniz Ateş Bitnel'e kırmızı kart gösterdiği an, yılın en iyi spor fotoğrafı ödülünü aldı. 


18 Mart 2016 tarihinde oynanan Galatasaray-Trabzonspor maçı sırasında hakem Deniz Ateş Bitnel'i verdiği karardan dolayı protesto etmek isteyen Trabzonsporlu Salih Dursun, Bitnel'in elinden kaptığı kırmızı kartı göstererek hakemden sahayı terk etmesini istedi. Türk spor tarihinde hakem hatalarına karşı isyanı temsil eden bu kare, o an'ı ölümsüzleştiren Sabah Gazetesi Foto Muhabiri Oğuz Yörük'e 'Spor Toto Yılın Spor Fotoğrafı' ödülünü kazandırdı. 


Yine olay maçta Salih Dursun'un kırmızı kartı hakem Deniz Ateş Bitnel'lin elinden aldığı bu fotoğraf ile AMK Gazetesi Foto Muhabiri
Fatih Erdoğdu Spor Toto Fotoğrafı Mansiyon' ödülü kazandı. 




Türkiye Foto Muhabirleri Derneği'nin düzenlediği TFMD Yılın Basın Fotoğrafları 2017 yarışması sonuçları açıklandı. 

Bu yıl 32'ncisi düzenlenen ve Türkiye'nin en önemli medya organizasyonları arasında yer alan ve basın fotoğraflarının ödüllendirildiği tek yarışmaya, 2016 yılına damga vuran olaylardan 3 bine yakın fotoğraf katıldı. Antalya'da Rixos Downtown'da ve İstanbul'da toplanan jüri üyeleri 8 kategoride 29 fotoğraf ve 7 seriyi ödüle layık gördü. Ödül alan kareler ilk kez 3-9 Nisan tarihleri arasında Ankara'da sergilenecek. Yarışmanın ödülleri ise Mayıs ayında Ankara'da yapılacak törenle sahiplerini bulacak. Ödül alan kareler, derneğin web sitesi www.tfmd.org.tr adresinde sunuluyor. Yarışmada toplam 18 bin TL para ödülü dağıtılıyor.


YILIN EN İYİ BASIN FOTOĞRAFLARI ÖDÜLLERİNİ KAZANANLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN


Salih Dursun'un olay fotoğrafı ödül kazandı




 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Medya