Çocuk işçiler için kısa film yarışması

Hacı Ömer Sabancı Vakfı, ilkini 2016 yılında “Kısa Film Uzun Etki” adı altında gerçekleştirdiği kısa film yarışmasının ikincisini düzenliyor. Konusu “Çocuk İşçiler” olan yarışmaya son başvuru tarihi 15 Kasım 2017

Çocuk işçiler için kısa film yarışması

Toplumsal konulara sanat aracılığıyla parmak basmayı hedefleyen Sabancı Vakfı, ikincisini düzenlediği kısa film yarışmasının konusu “Çocuk İşçiler”. “Kısa Film Uzun Etki” sloganıyla hayata geçirilen yarışmanın kanaat önderliğini yönetmen Danis Tanovic üstleniyor.
 

Sabancı Vakfı, 2016 yılında “Mülteci Kadınlar” temasıyla ilkini başlattığı kısa film yarışmasının ikincisini düzenliyor. 2017 temasını “Çocuk İşçiler” olarak belirleyen Vakıf, katılımcılardan en fazla beş dakika uzunluğunda çocuk işçilerin sorunlarını anlatan kısa filmler çekmelerini istiyor. Yarışmaya katılan eserler, ön jüri tarafından final için değerlendirilecek. Finale kalan en az 10 en fazla 15 eser arasından jürinin değerlendirilmesi sonucunda birinci, ikinci ve üçüncü olan eserler seçilecek.

Çocuk işçileri en etkili ve yaratıcı şekilde anlatan eserlerden birinci seçilen eserin sahibine 15 bin TL, ikinci eserin sahibine 10 bin TL, üçüncü olan eserin sahibine ise 5 bin TL para ödülü verilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler