Türkülerle mest ettiler

Trabzon Müzik ve Halkoyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği Türk Halk Müziği Topluluğu, yılın son konserinde adeta kulakların pasını sildi.

Türkülerle mest ettiler
Ortahisar Belediyesi Çok Amaçlı Salon’da yapılan sezonun ilk, yılın son konserine İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, TGC Başkan Yardımcısı Nevzat Yılmaz, TMHOYDER Onursal Başkanı Arif Özaytekin, eski başkanlardan Tunç Turhan ve çok sayıda davetli katıldı. 

Sunuculuğunu Şebnem Tahmaz’ın yaptığı, şef Gürsel Tahmaz’ın yönettiği konserde 7 bölgeden ezgiler seslendirildi. ‘Gine Yeşillendi Germir Bağları’ türküsüyle başlayan birinci bölümde solo eserlerde Kadir demir, Salih Gömleksiz, Zeynep Yücesan, Fatma Adanur, Temel Uzlu ve Ahmet Özdemir sahne aldılar. 

İkinci bölüm saz topluluğunun çaldığı ‘Arpazlı Zeybeği’ ile başladı. Bu bölümde de solo eserlerde Mustafa Çetinkaya, İsmail Demir, Mahmut Uzun, Güzin Şahinler, eylem Uzun, Şebnem Tahmaz ve minik kemençe sanatçısı İnanç Tahmaz mikrofon başına geldiler. 

Birbirinden güzel türküler seslendiren korist ve solistlere salonu dolduran misafirlerde coşkuyla eşlik ettiler. Gecenin sonunda derneğe verdikleri hizmetler anısına Temel Uzlu ve Ahmet Özdemir’e dernek yönetimi tarafından birer plaket takdim edildi. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat