Trabzon’da solistler geçidi

Trabzon'da ‘THM Solistler Geçidi Konseri’ düzenlendi.

Trabzon’da solistler geçidi

Trabzon Doğa-Tarih, Doğal ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği Türk Halk Müziği Topluluğu tarafından düzenlenen ‘THM Solistler Geçidi Konseri’ büyük beğeni topladı. Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konsere çok sayıda davetli katılırken, programda 5 koro eserin yanı sıra 25 de solo eser seslendirildi.  

Sunuculuğunu Fatih Yavuz’un yaptığı, şef Ünal Özel’in yönettiği programda birbirinden güzel türküler seslendiren korist ve solistler ayakta alkışlandı. 

Trabzon’da solistler geçidi

Toplamda 29 eserin seslendirildiği gecenin birinci bölümü bir Diyarbakır türküsü olan ‘Kerpiç Kerpiç Üstüne’ eseriyle başladı. Bu bölümde solo eserlerde Reyhan Yıldırım, Mehmet Yıldırım, Arslan Durmuş, Tahir Sarı, Yaşar Usta, Aybüke Çubukçu, Müjgan Ünal, Fevzi Çolak, Bülent Kaçar, Ali Çankaya ve Ayşe Demirci sahne aldılar. 

Sivas Şarkışla yöresine ait ‘Seherde ağlayan bülbül’ türküsüyle başlayan ikinci bölümde ise solo eserlerde Fatma Keleş, Serpil Çakmak, Ertan Yılmaz, Ünal Sağlam, Fatih Yavuz, Selim Sağırkaya, Mehmet Üçüncü, Adil Bal, Melahat Çağ, Ahmet Sağlam, Salim Kurt, Turan Topsakal ve Mehmet Yılmaz mikrofon başına geldiler. 

Trabzon’da solistler geçidi

Konserin sonunda davetliler arasında bulunan Trabzon’un önemli bayan seslerinden Hadiye Ölmez, şef Ünal Özel’in daveti üzerine sahneye çıkarken güzel bir türküyle, Çaykara Merkez Işıklı Mahallesi Muhtarı ve aynı zamanda Çaykara Esnaf Kefalet Koop. Başkanı da olan şair Mehmet Savaş Dündar şiiriyle geceye renk kattılar. 

Gecenin mimarı koro şefi Özel’e çiçek takdimini Trabzon Valiliği özel kalem eski müdürü Hasan Kanber yaparken, konserin sonunda Mehmet Yılmaz’ın otantik türküleri eşliğinde tüm izleyiciler coşkuyla horon teptiler.

Trabzon’da solistler geçidi
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler