TAKA’dan muhteşem konser

TAKA Derneği sezonun ikinci konserini verdi.

TAKA’dan muhteşem konser

Taka Müzik ve Halkoyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği Türk Halk  Müziği Topluluğu yılın son, sezonun ikinci konserini Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde verdi. Salonun ışık problemi bir kültür ve sanat şehri olan Trabzon’a hiç yakışmazken, salonu dolduran yüzlerce türkü sever karanlıklar içerisinde bir topluluk izlemeye mahkum edildi. 

Doğru düzgün bir konser salonu bulunmayan, tüm yükü çeken Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nin de bu ses ve ışık problemine bir türlü çözüm üretememesi hem Trabzon’da kısıtlı imkanlara rağmen bu işi yapmaya çalışan müzik derneklerinin hem de izleyicilerin büyük tepkisini çekiyor.
Konsere gelince; Salonu dolduran türkü severler muhteşem bir dinletiye tanık oldular. Eyüp Köse’nin sunumu genç koro şefi Tuğcan Yılmaz’ın yönetimindeki THM korosu birbirinden güzel türküler seslendirdi. 

İki Kütahya türküsüyle başlayan birinci bölümde solist olarak Zübeyde Kahveci, Osman Akyürek ve Gamze-Çağlar Kara ikilisi sahne aldılar. Bir Trabzon klasiği “Hasta Oldum Derdune” türküsüyle son bulan birinci bölümün ardından ikinci bölüm bir Erzincan türküsü “Şu Benim Divane Gönlüm’le başladı. Bu bölümde de solist olarak Sinem Uzun Kerimoğlu, Hüseyin Çetin Ketenci, Şefik Pak, Bestenur Alsoy-Hüseyin Sivri sahne aldılar. 

Konserin sonunda koro şefi Tuğcan Yılmaz’a çiçek takdim eden dernek başkanı Dr.İsmet Sadi Ülker “Belki yıl sona eriyor ama sezon daha yeni başladı. Arkadaşlarımız büyük özveriyle çalışıyor. Böyle ufak tefek aksaklıklar elbette moral bozuyor ama yapacak başka bir şeyimiz de yok. Eminim yetkililer bundan sonra bu salon işine bir çözüm bulurlar. Buradan emeği geçen başta hocamız olmak üzere tüm korist ve saz ekibimize, gecesini gündüzüne katarak çalışan yönetim kurulu arkadaşlarıma ve siz değerli türkü dostlarına teşekkür ediyorum” dedi. 

TAKA’dan muhteşem konser

TAKA’dan muhteşem konser

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat