Sevda kadınları

Kitabın gelirini şiddet görmüş mağdur kadınlara bağışlayacak

Sevda kadınları
Üniversiteyi KTÜ’de tamamlayan genç yazar-şair Sevda Taş başarılı çalışmaları ile takdir topluyor.Hatay doğumlu Sevda Taş Filistin’de Aşk adlı kitabından sonra şimdi de “Sevda Kadınları” adlı yeni bir kitap yazdı.

Sevda Taş hissettikçe yazan, bir garip insan. 2010 yılında KTÜ Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlıgı, 2012 yılında ise Anadolu Üniversitesi İsletme mezunu olan Sevda Taş ilk kitabı Filistin'de Aşk'ı ögrencilik yıllarında yazmış ve yayımlamış Şu an üçüncü baskıya hazirlanan kitabının yaninda ülkemizde var olan onemli bir konuya kadına değinmiş. Kadına şiddeti ele alan yazar bu kitaptan elde edeceği geliri şiddet mağduru kadınlara iş olanağı sunmak için harcayacak. 

Evli ve 2 çocuk annesi olan genç yazar Sevda Taş kitabı hakkında şu bilgileri verdi: “Sevda yolunda yüreği yaralı, hayalleri karalı, umutları boyalıdır kadınların. Gözleri kapalı, kulakları tıkalı, dilleri mühürlüdür. Görseler de görmezden, duysalar da duymazdan gelir, konuşamasalar da sessizce yükselir çığlıkları. Kiminin yarası geçmişten, kiminin yarası şimdiden, kiminin ki ise umut ettiği gelecekten gelir, oturuverir yüreğine, hayallerine, gençliğine… Yüzleri, hayatları, hikayeleri ayrı ayrı ama hep aynı kalemden, tek kitaptan, levhi mahfuzdan… Seversen yanarsın, konuşursan susturulursun, itaatsizlik edersen dövülür, boyun eğmeyecek olursan öldürülürsün. Nede olsa sen alnına bir kara leke çalınarak kolayca kirletilecek, her hangi bir kadınsın… Ve varlığının tek sebebi kendini taşımaktan aciz bir yüreklerin hammallığını bir ömür şikayet etmeden üstlenmek. Emirleri, ikiletmemek. Kadınlar, ah şu içi acı dolu, yüzü güleç, yalandan bir mutluluk elbisesine bezenmiş kadınlar. Eğreti gülümsemelerin gölgesine gizlenmiş hayatların hikayesini dinlemeye hoş geldiniz…”
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat