'Manaya Yolculuk' izleyicileri mest etti

Ortahisar Belediyesi'nin Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde düzenlediği 'Manaya Yolculuk' etkinliği izleyiciler tarafından beğeniyle izlendi.

'Manaya Yolculuk' izleyicileri mest etti

Cahit Karakaya ve Necip Karakaya kardeşlerin birlikte sunduğu programda söyleşi, hikaye ve şiir dinletileri katılımcıları mest etti. Tasavvuf musikisi ve Türk musikisinden seçkiler sunulduğu program izleyicileri mana alemine götürdü. 



"İLK ÖNCE İŞE KENDİMİZDEN BAŞLAMALIYIZ"

Programın ana başlığını oluşturan 'Manaya Yolculuk' ile ilgili açıklamalarda bulunan şair, bestakâr ve televizyon sunucusu Necip Karakaya, manaya yolculuğun Hz. Peygamberim (SAV) doğumuyla birlikte başladığını ve hâlâ devam ettiğini belirterek şu değerlendirmelerde bulundu: "Manaya yolculuk, uzun süredir devam ediyor. Bu yolculuğun başlangıcı, varlık nurunun baş tacı, habibi kibriya efendimizin muazzez, latif ruhi şeriflerinin yaratıldığı andır. Bütün kainatı O'nun yüzü suyu hürmetine yarattığını buyuran Cenab-ı Zülcelâl hazretleridir manaya yolculuk. Ve hâlâ daha devam ediyor. Ve bu manaya varlığıyla, sesiyle, nefesiyle, eliyle ve bütün kardeşleriyle birlikte hizmet eden aziz milletimiz... İşte bizi buraya getiren bu mana idi. Biz de acaba sizin gönlünüzdeki manayla bizim gönlümüzdeki manayı nasıl birleştirebiliriz kaygısıyla bu programı hazırladık. Biz yolculuğa karar verirken ilk önce işe kendimizden başlamalıyız. Eşimizle, dostumuzla almayız ki bu karar bizi menzilimize ulaştırsın." 

"ANADOLU İRFANI FARKLI"

Anadolu'nun her yönüyle doğusuyla, batısıyla, güneyiyle kuzeyiyle diğer Müslüman milletlerden farklı olarak büyük bir irfan yolculuğuna sahip olduğunu belirten Cahit Karakaya, "Hep birlikte mana yolculuğuna çıkıyoruz. Mana yolculuğunun önderi, rehberi hiç şüphesiz ki alemlere rahmet olarak gönderilmiş aleyhüsselâti vesselam efendimizdir. Bu yolculuğa çıkarken öyle isimlerden esinleniyoruz ki, başta efendimiz, onun peşinden arkadaşları Ashabı Kiram ve daha sonra bu yolcukta onu takip eden niceleri... İşte manaya yolculukta biz, bu manayı paylaşmak için Trabzon'a geldik. Aslında, Anadolumuz her yönüyle güneyiyle kuzeyiyle, doğusuyla batısıyla büyük bir irfan yolculuğuna sahiptir. Anadolu topraklarında yaşayan insanlar diğer yerlerde yaşayan insanlardan çok farklıdır. Türk milleti, Müslümanlar arasında da farklı bir inanca, farklı bir duruşa, farklı bir hassasiyete ve farklı bir irfana sahiptir. Biz evlatlarımızı tıpkı Afrin'e gönderirken, Çanakkale'ye gönderirken olduğu gibi, bu din için, bu mukaddesat için, ezan susmasın, bayrak inmesin diye göndeririz. Eğer öyle bir şey  olacaksa sakın gelmeyesin deriz." diye konuştu.  Programın son bölümünde günün anısına uygun olarak Ortahisar Belediye Başkan Vekili Selahaddin Çebi, Necip Karakaya ve Cahit Karakaya'ya plaket takdim etti. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler